Terug naar overzicht

Wie Wat Waar: Moisander, Reijnders, Haps

Laatste Nieuws

14.11.2023

ALKMAAR- In onze wekelijkse rubriek Wie Wat Waar houden wij je op de hoogte van de prestaties van oud AZ’’ers in het buitenland. Met deze week Niklas Moisander, Tijjani Reijnders enn Ridgeciano Haps.

Niklas Moisander
Voor Niklas Moisander was het een weekend van alles of niets. De verdediger nam het met Malmö FF op tegen Elfsborg in een direct duel om de landstitel. Voorafgaand aan de wedstrijd stond nummer twee Malmö drie punten achter Elfsborg. Door een benutte penalty wist Malmö met 1-0 te winnen, waardoor het op doelsaldo kampioen werd. Een ongekende ontknoping in Zweden, waar ook invaller Moisander een aandeel aan had. Na afloop werd het veld bestormt en een groot feest gevierd. 


Tijjani Reijnders
Tijjani Reijnders heeft zijn eerste doelpunt voor AC Milan te pakken. De middenvelder ging met AC Milan op bezoek bij US Lecce. Nadat Olivier Giroud de uitploeg op voorsprong had gezet zorgde Reijnders met een prima doelpunt voor de 0-2. De uitploeg zou de voorsprong echter wel weggeven. Uiteindelijk werd het 2-2 en moest Milan het duel met tien man uitspelen. Voor Reijnders zal het desondanks een moment zijn om niet snel te vergeten. 


Ridgeciano Haps
Ridgeciano Haps was afgelopen weekend belangrijk voor zijn ploeg Genoa CFC. De verdediger stond in het duel met Hellas Verona samen met oud-AZ'er Albert Gudmundsson in de basis. In de slotfase van de eerste helft gaf Haps de assist op de openingstreffer, wat tevens de enige goal van de wedstrijd zou zijn. Haps speelde de bal slim door op teamgenoot Radu Drăgușin, die goed binnenschoot. Voor Genoa is het met veertien punten uit twaalf wedstrijden een uitstekende start van het seizoen.