Wie Wat Waar: Romero, Hatzidiakos, Ouwejan

07.11.2023

ALKMAAR- In onze wekelijks rubriek Wie Wat Waar houden wij je op de hoogte van de prestaties van oud-AZ’’ers in het buitenland. Met deze week Sergio Romero, Pantelis Hatzidiakos tegenover Albert Gudmundsson en Thomas Ouwejan.

Sergio Romero
Sergio Romero stond afgelopen zaterdag met Boca Juniors in de finale van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse Champions League. In het iconische Maracanã stadion was Fluminense FC de tegenstander. 100.000 Boca fans betraden de straten van Rio de Janeiro enkele dagen voor de wedstrijd en zorgde voor memorabele acties in de stad. Na een hevige strijd kwam er na negentig gespeelde minuten verlenging aan te pas (1-1). Daarin wist Fluminense de beslissende 2-1 te maken, waardoor Romero en Boca slechts een zilveren plak bemachtigden.

Pantelis Hatzidiakos en Albert Gudmundsson
Oud-teamgenoten Pantelis Hatzidiakos en Albert Gudmundsson stonden afgelopen zondag met elkaar in duel voor de Serie A. Beide spelers startten vanaf de aftrap. Lang bleef het scorebord op nul doelpunten staan. In de start van de tweede helft maakte Cagliari Calcio de openingstreffer. Kort daarna maakte de man in vorm Gudmundsson de gelijkmaker. Cagliari maakte in de 69e minuut de winnende treffer, waardoor Panta als winnaar van het veld stapte.

Thomas Ouwejan
Thomas Ouwejan ging afgelopen zaterdag op visite bij 1. FC Nürnberg. Na een voorsprong bij de rust voor Schalke 04 maakte FC Nürnberg vlak na de rust gelijk. Schalke zou er echter met de winst vandoor gaan. Ouwejan gaf in de 89e minuut de assist op Danny Latza die de winnende goal voor zijn rekening nam.