AZ beleeft frustrerende avond in Rotterdam

04.11.2023

ROTTERDAM- AZ heeft zaterdag een frustrerende avond in Rotterdam beleefd. Lange tijd bleef tegen Excelsior Rotterdam de 0-0 op het scorebord staan, totdat invaller Mayckel Lahdo de score openbrak. In de absolute slotfase maakte Excelsior echter nog gelijk, waardoor de Alkmaarders het moesten doen met een gelijkspel.

Bij AZ keerde Bruno Martins Indi voor het eerst sinds zijn blessure weer terug in de basis. Ook Jens Odgaard mocht het vanaf begin aan laten zien.

Op en neer
In de openingsfase van de wedstrijd ging het spel op en neer. Na twee minuten had Vangelis Pavlidis het eerste wapenfeit van de wedstrijd in huis, maar zijn inzet ging over. Een schotje van Couhaib Driouech aan de andere kant was een eenvoudige prooi voor Mathew Ryan, zoals dat voor zijn collega-keeper Stijn van Gassel ook was op een afstandsschot van Jordy Clasie.

Ryan
In de 25e minuut kwam Excelsior plots tot een enorme kans. Lazaros Lamprou gaf de bal voor op Troy Parrott. De spits kwam van heel dichtbij tot een kopkans, maar Ryan had een fantastische reflex in huis om de brilstand op het scorebord te houden. AZ dook voor de rust nog een paar keer gevaarlijk voorin op, maar kwam niet tot een grote kans. Met 0-0 zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Tweede helft
In de tweede helft ging het er rustiger aan toe. Na 65 minuten spelen kwam Excelsior tot twee grote kansen. Eerst lag invaller Alexandre Penetra in de weg op een poging van Parrott. Uit de daaropvolgende corner kopte Lamprou richting het doel van Ryan, maar de doelman had wederom een goede reflex in huis.

Lahdo
AZ kwam beter in de wedstrijd en in de 73e minuut zou dan ook de voorsprong volgen. Eerst werd een poging van invaller Lahdo nog geblokt, maar uit een corner kwam hij even later wel tot scoren. De Zweed schoot op doel en claimde meteen dat de bal over de doellijn heen was. Het spel ging verder, maar na een VAR-ingreep werd de goal gegeven!

Gelijkmaker
AZ zou de drie punten echter niet mee naar huis nemen. In de absolute slotfase sloeg de thuisploeg via Cisse Sandra nog toe. In eerste instantie had Ryan weer een uitstekende redding in huis, maar de rebound ging er vervolgens wel in. Met die 1-1 stand floot scheidsrechter Gerrets af.