Terug naar overzicht

AZ Jeugd: Onder 18 verslaat Sparta, bekerzege Onder 13

Laatste Nieuws

21.10.2023

ZAANSTAD- Ook in de herfstvakantie kwamen twee teams van de AZ Jeugdopleiding in actie. AZ Onder 18 ging in een competitieduel met ruime cijfers langs Sparta Rotterdam, terwijl de Onder 13-selectie eerder op de dacht uithaalde tegen JVOZ.

AZ Onder 18 - Sparta Rotterdam 5-0 (2-0)
Koploper AZ Onder 18 was zaterdag in een competitieduel te sterk voor Sparta Rotterdam. Het team van Michael van Zijtveld won op eigen veld met 5-0 van de Rotterdammers. 

De Alkmaarders kenden een vliegende start, want binnen een minuut lag de openingstreffer al tegen het net. Jeremiah Esajas haalde op de linkerflank de achterlijn en zette voor op Wassim Bouziane. De aanvaller schoot via het lichaam van de Rotterdamse doelman binnen: 1-0. 

Negen minuten later werd de marge verdubbeld. Jasper Hartog kwam op de zestienmeterlijn knap langs zijn tegenstander en gaf Bouziane de bal voor het intikken. AZ kreeg hierna nog een aantal kansen de score verder op te voeren. Zo gingen schoten van Yoël van den Ban over en naast en mistte ook Elijah Dijkstra een grote kans. Sparta was op zijn beurt vlak voor rust gevaarlijk, maar Kiyani Zeggen bracht redding. 

Kort na de pauze waren er al snel meer goede kansen. Zo schoot Dijkstra in de korte hoek op de doelman en ging een inzet van Oerip rakelings langs de kruising. In de 58e minuut viel de 3-0. Hartog creëerde ruimte voor zichzelf en schoot van randje zestien hard in de hoek. Zeven minuten daarna kwam ook Van den Ban op het scoreformulier. De Sparta-goalie verkeek zich op een dieptepass, waarna Van den Ban simpel kon afdrukken: 4-0. 

In de slotfase zocht AZ nog naar een vijfde goal. Zo waren er kansen voor Hartog en invallers Deacon van der Klaauw en Bohdan Budko. Het slotakkoord was uiteindelijk voor Bouziane. Op aangeven van Van der Klaauw bepaalde hij de eindstand op 5-0. 

Opstelling AZ: Kiyani Zeggen; Elijah Dijkstra, Rayan Atikallah, Joeri Oud, Jeremiah Esajas (68. Jesper Zwart); Kasper Boogaard, Julian Oerip (85. Bohdan Budko), Lev Lenssen (75. Ilias Splinter); Jasper Hartog (85. Deacon van der Klaauw), Yoël van den Ban (68. Anthony Smits), Wassim Bouziane. 

Scoreverloop: 1. Bouziane 1-0, 10. Bouziane 2-0, 58. Hartog 3-0, 65. Van den Ban 4-0, 90+2. Bouziane 5-0. 

AZ Onder 13 - JVOZ 8-0 (5-0) | KNVB Beker
In de ochtend boekte AZ Onder 13 al een bekerzege op JVOZ. De ploeg van trainer Dico Blei was met 8-0 te sterk voor de club uit Zeeland en bereikte daarmee de volgende ronde van de KNVB Beker. 

In het eerste bedrijf werd al een stevige marge op het scorebord gezet. Binnen een kwartier was Dinar Ait Errami - op aangeven van Musabe Iliyas Abdusalam en Silvijn van der Does - al tweemaal trefzeker. Kort daarna vielen er nog doelpunten van Musie Mesfun (2x) en Iliyas Abdusalam, waardoor de ruststand al 5-0 was. 

Kort na de pauze maakte Marrouane Iklil er 6-0 van. Ait Errami kwam in de 44e minuut nogmaals op het scorebord, waarmee hij zijn hattrick voltooide. AZ bleef zich bewust van zijn taken en hield de wedstrijd als team onder controle. De spelers schuwden het niet voor elkaar de vuile meters te maken en werkten hard. In de laatste minuten leverde dat nog een achtste treffer op. Ook die kwam op naam van Ait Errami. 

Selectie AZ: Bentley Addai, Dinar Ait Errami, Dylan Nsemi, Eray Akkaya, Haïtem El Ghouch, Hatim Elfargoussi, Ian Shaibu, Imran Loukili, Jason Has, Jay Rosenbaum, Jip de Flart, Luca Boon, Marrouane Iklil, Musabe Iliyas Abdusalam, Musie Mesfun, Nino Dos Santos Henriques, Noah Ahannach, Sam Pijlman, Silvijn van der Does, Timo van der Schaar, Valentijn van Thiel. 

Scoreverloop: 5. Ait Errami 1-0, 14. Ait Errami 2-0, 20. Mesfun 3-0, 27. Iliyas Abdusalam 4-0, 34. Mesfun 5-0, 37. Iklil 6-0, 44. Ait Errami 7-0, 68. Ait Errami 8-0.