AZ Onder 15 wint in Utrecht

21.11.2023

UTRECHT- AZ Onder 15 heeft dinsdag in een competitieduel met ruime cijfers van FC Utrecht gewonnen. De ploeg van trainer Sander Veraart was op Sportcomplex Zoudenbalch met 0-3 te sterk voor de Domstedelingen.

De Alkmaarders wisten in de eerste helft al een grote stap richting de overwinning te zetten. Donny van der Lijcke haalde in de 28e minuut - op aangeven van Lars Boer - voor het eerst de trekker over en kort daarna was het opnieuw raak. Jahmael Ampofo zorgde in de dertigste minuut voor de 0-2, waardoor AZ de wedstrijd in korte tijd al naar zich toe trok.

Beslissing
Met die voorsprong zocht de ploeg ook de rust op, waarna richting de eindfase van de tweede helft de beslissing viel. Nuur Mahamed Ahmed maakte in de 64e minuut de derde Alkmaarse goal en bepaalde daarmee ook de eindstand op 0-3.

FC Utrecht - AZ Onder 15 0-3 (0-2)

Opstelling AZ: Quenten Attigah; Christian Goring (50. Job Tiebie), Dex Klaverdijk (41. Janoa Elias), Aebe Morel, Lars Boer; Cas Jongeneelen, Cas Klop (66. Merijn van Dijk), Amani Imhangbe; Nuur Mahamed Ahmed, Donny van der Lijcke, Jahmael Ampofo (64. Fedde Hartog).

Scoreverloop: 28. Van der Lijcke 0-1, 30. Ampofo 0-2, 64. Mahamed Ahmed 0-3.