AZ Onder 17 boekt knappe overwinning op Feyenoord

07.11.2023

ZAANSTAD- AZ Onder 17 boekte dinsdagavond een belangrijke overwinning op concurrent Feyenoord. Ondanks een 0-1 achterstand bij rust wisten de Alkmaarders de score om te buigen en drie punten uit het vuur te slepen. De wedstrijd eindigde in 2-1.

De eerste helft kende maar weinig echte kansen. Het team van Tim Roest toonde een aanvallende intentie door hoog druk te zetten op de achterste linie van de Rotterdammers, maar de uitploeg kon er vaak onderuit spelen. De druk van AZ leidde echter wel bijna tot de eerste goal. De keeper van de bezoekers werd door spits Thom Steenbergen in de problemen gebracht en kon ternauwernood de bal wegwerken.

Openingstreffer
Feyenoord was de betere ploeg in het eerste bedrijf. De bezoekers kwamen na 23 minuten spelen dan ook terecht op voorsprong. Een lage voorzet over de rechterflank werd door Feyenoord-aanvaller Kelvin Neijenhuis binnengetikt: 0-1. Met deze stand op het scorebord zochten beide teams de kleedkamers op.

Gelijkmaker direct na rust
In de tweede helft schoot AZ uit de startblokken. Er was slechts één minuut gespeeld en de gelijkmaker lag in het net. Na een goede voorzet van vleugelverdediger Saviola Saffoe, schoot Nigel Fraenk de bal van dichtbij, via de onderkant van de lat in het doel: 1-1.

AZ op voorsprong
Nog geen vijf minuten na de gelijkmaker, nam de thuisploeg de leiding. Steenbergen gaf een geweldige steekpass door het hart van de Rotterdamse defensie waarmee hij Elias Hazir vond. De Alkmaarse aanvoerder schoof de bal vervolgens beheerst achter Feyenoord-doelman Oier Zon. Hiermee kwam AZ op 2-1.

Geen doelpunten meer
Meer goals kwamen er niet. Even leek de 3-1 in aantocht toen middenvelder Hessel de Wit een krachtig afstandsschot op het Rotterdamse doel loste. Keeper Zon moest zich volledig strekken, maar wist de bal uit het doel te houden. Ook Feyenoord kwam niet meer tot scoren. Ondanks een slotoffensief en een aantal kansen, wisten de bezoekers niet door de Alkmaarse defensie heen te komen en eindigde het duel in 2-1.

AZ Onder 17 - Feyenoord 2-1 (0-1)

Opstelling AZ: Christian Gaander; Kiani Inge, Iain de Jongh, Mees Adrichem, Saviola Saffoe; Elias Hazir, Hessel de Wit, Julian van Rijsdam (46. Quincy Lede); Nigel Fraenk (60. Tycho de Wit), Thom Steenbergen, Melle Roede (83. Gijs Groot).

Scoreverloop: 23. Neijenhuis 0-1, 47. Fraenk 1-1, 52. Hazir 2-1.