AZ Onder 17 verliest in Eindhoven

06.12.2023

EINDHOVEN- AZ Onder 17 wist woensdag 6 december niet te winnen van PSV. Het team van Tim Roest kwam vlak voor rust op 1-0 achterstand. In de tweede helft bouwde de thuisploeg de voorsprong verder uit. De wedstrijd eindigde in 4-0.

Op De Herdgang in Eindhoven kende de Alkmaarders een lastige middag. In de eerste helft kwamen de bezoekers maar nauwelijks tot kansen en de ploegen leken met een 0-0 tussenstand de kleedkamers in te gaan. Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel echter vlak voor het einde van de eerste helft, waardoor AZ met een achterstand aan de tweede helft begon.

Nog drie tegentreffers
Ondanks de tegenslag vlak voor rust, kwam AZ sterk uit de kleedkamers en zette het hoog druk op tegenstander PSV. De Eindhovenaren kregen echter al gauw een penalty, waaruit de 2-0 werd gemaakt. Vanaf dat moment konden de Alkmaarders geen vuist meer maken en incasseerde het nog twee doelpunten, wat uiteindelijk resulteerde in een 4-0 nederlaag.

PSV - AZ Onder 17 4-0 (1-0)

Opstelling AZ: Finn Molenaar; Kiani Inge, Iain de Jongh (46. Sieb Jongens), Kevin van Ouytsel (70. Mees Adrichem), Marlos Mylopoulos; Nigel Frank (62. Julian van Rijsdam), Elias Hazir, Adam Ouaziz (62. Jaden Walden); Melle Roede, Hessel de Wit, Tycho de Wit (70. Julian Sijbrands).

Scoreverloop: 43. Bresser 1-0, 49. Bouhoudane 2-0, 68. Thomas 3-0, 80. Beerens 4-0.