AZ Onder 18 klopt concurrent Vitesse

04.11.2023

ZAANSTAD- Koploper AZ Onder 18 heeft zaterdag andermaal een belangrijke slag geslagen. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld stond in een competitieduel tegenover nummer twee Vitesse en won met 2-0. Julian Oerip en Yoël van den Ban produceerden de goals.

Op een regenachtig AFAS Trainingscomplex was AZ vrijwel direct de bovenliggende ploeg. Dat resulteerde in de derde minuut al in een flinke kans. Na een combinatie tussen Elijah Dijkstra en Anthony Smits schoot laatstgenoemde in de korte hoek tegen de paal. Later ging een hard geschoten vrije trap van Julian Oerip naast en trof ook Van den Ban de paal.

Goals
Kort na de pauze sloeg AZ toe. De Vitesse-goalie beging met zijn inspeelpass een fout, waardoor Oerip in kansrijke positie aan de bal kwam. Hij drukte koeltjes af en zette AZ op voorsprong: 1-0. In de 54e minuut was het opnieuw raak. Van den Ban werd in het Arnhemse strafschopgebied vrijgespeeld en schoot in de korte hoek hard binnen: 2-0.

Voorlangs
AZ had daarmee een comfortabele marge en kreeg ook nog kansen voor een derde goal. Zo ging een inzet van Wassim Bouziane voorlangs en schoot Oerip net naast. In de laatste minuten was ook Vitesse nog even gevaarlijk, maar bracht keeper Kiyani Zeggen redding. De zege kwam zo niet in gevaar.

Zes punten
Door de driepunter neemt AZ verder afstand van zijn concurrentie. Zowel Vitesse als Ajax - die vorige week met 1-3 werd geklopt - staan nu op zes punten achterstand.

AZ Onder 18 - Vitesse 2-0 (0-0)

Opstelling AZ: Kiyani Zeggen, Elijah Dijkstra, Rayan Atikallah, Joeri Oud, Jeremiah Esajas; Enoch Mastoras, Julian Oerip, Lev Lenssen; Anthony Smits, Yoël van den Ban, Wassim Bouziane.

Scoreverloop: 47. Oerip 1-0, 54. Smits 2-0.