Terug naar overzicht

AZ Onder 18 maakt geen fout bij ADO

Laatste Nieuws

25.11.2023

DEN HAAG- AZ Onder 18 heeft zaterdag weer goede zaken gedaan. Op bezoek bij ADO Den Haag maakte de ploeg van trainer Michael van Zijtveld geen fout en won het met 0-5.

De Alkmaarders kenden een vliegende start op Sportpark De Aftrap, want Lev Lenssen wist in de eerste minuut al de 0-1 tegen de touwen te werken. Ruim een kwartier later werd de score verdubbeld door Julian Oerip, waardoor AZ al snel een comfortabele marge te pakken had. 

Laatste woord
De Hagenezen wisten geen vuist te maken, waarna AZ op zijn beurt in de 76e minuut voor de beslissing zorgde. Invaller Kasper Boogaard maakte de goal. Niet veel later waren de bezoekers nog tweemaal trefzeker. Oerip produceerde in de 83e minuut zijn tweede goal. Het laatste woord was voor Wassim Bouziane, die in de 84e minuut de eindstand op 0-5 bepaalde. In de laatste minuten was er voor Tycho de Wit nog wat moois weggelegd. Hij maakte als invaller zijn Onder 18-debuut. 

Fier aan kop
AZ Onder 18 is nog altijd ongeslagen in de najaarscompetitie. Door acht zeges en twee remises staat de ploeg momenteel met 26 punten fier aan kop. Achtervolgers Feyenoord en Ajax staan op negentien en achttien punten. De Rotterdammers hebben een wedstrijd meer gespeeld, terwijl de Amsterdammers er juist één minder hebben. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
ADO Den Haag - AZ Onder 18 0-5 (0-2)

Opstelling: Tristan Kuijsten; Elijah Dijkstra, Rayan Atikallah (85. Jesper Zwart), Joeri Oud, Jeremiah Esajas; Ilias Splinter (65. Kasper Boogaard), Julian Oerip, Lev Lenssen; Deacon van der Klaauw (75. Bohdan Budko), Anthony Smits (85. Tycho de Wit), Wassim Bouziane. 

Scoreverloop: 1. Lenssen 0-1, 18. Oerip 0-2, 76. Boogaard 0-3, 83. Oerip 0-4, 84. Bouziane 0-5.