AZ Onder 18 verliest na strafschoppen van FC Volendam

01.11.2023

ZAANSTAD- AZ Onder 18 verloor woensdagavond in een bekerduel na strafschoppen van FC Volendam. In een spannende bekerwedstrijd kwamen de Alkmaarders snel op 0-2 achterstand. De thuisploeg wist de score gelijk te trekken, maar de winnende goal bleef uit. AZ won de strafschoppenserie niet. De doelpuntenmakers in reguliere speeltijd aan Alkmaarse zijde waren Julian Oerip en Deacon van der Klaauw.

Slechts vier dagen na de 1-3 overwinning op Ajax, stond een bekerwedstrijd met FC Volendam op het programma. AZ kende een goede openingsfase met meerdere kansen. Wassim Bouziane was al snel dreigend, maar kon de bal net niet voor het doel krijgen. Na zeven minuten speeltijd, sneed Julian Oerip naar binnen, maar zijn schot spatte uiteen op de lat.

Twee tegentreffers
Enkele minuten na het schot van Oerip, kwam FC Volendam op voorsprong. Spits Jesper Tielemans maakte de 0-1. De bezoekers kwamen op 0-2 na een tweede goal van Tielemans, die dit keer de korte hoek vond.

Ongelukkig AZ
AZ liet zich niet uit het veld slaan en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Eerst stuitte Rayan Atikallah op Volendam-doelman Khadim Ngom en even later werd Elijah Dijkstra neergelegd in het strafschopsgebied: penalty. Een hard ingeschoten strafschop van Yoël van den Ban trof de onderkant van de lat, maar passeerde de lijn niet.

Aansluitingstreffer
Vlak voor rust viel het doelpunt alsnog. Oerip brak door en schoot goed raak op de rand van het zestienmetergebied: 1-2. Zo ging AZ de rust in met een achterstand op het scorebord.

Gelijkmaker
De thuisploeg speelde een sterke tweede helft en creëerde veel kansen. Het was wachten op de gelijkmaker. Deze kwam in minuut 66. Een goed opgezette aanval werd geplaatst ingeschoten door invaller Deacon van der Klaauw: 2-2.

Verloren na strafschoppen
Het tweede bedrijf was het eenrichtingsverkeer. AZ bleef aanzetten, voerde de druk op en kreeg kansen, maar de winnende goal bleef uit. Na iets meer dan negentig minuten spelen moest de winnaar worden bepaald via strafschoppen. Na drie gemiste penalty's van de thuisploeg, kwam FC Volendam vanaf elf meter als winnaar uit de bus.

AZ Onder 18 - FC Volendam* 2-2 (1-2) (*w.ns.)

Opstelling AZ: Kiyani Zeggen; Elijah Dijkstra, Rayan Atikallah, Joeri Oud, Jesper Zwart, Kasper Boogaard (57. Deacon van der Klaauw), Julian Oerip, Lev Lenssen (80. Bohdan Budko); Anthony Smits (57. Ilias Splinter), Yoël van den Ban (57. Gabriel Jongens), Wassim Bouziane.

Scoreverloop: 10. Tielemans 0-1, 22. Tielemans 0-2, 44. Oerip 1-2, 66. Van der Klaauw 2-2.
Strafschoppenserie: 0-0, 0-1, 1-1, 1-2, 1-2, 1-3, 1-3.