Terug naar overzicht

Bied op gedragen en gesigneerde Victorie-shirts

Laatste Nieuws

11.10.2023

ALKMAAR- AZ boekte zondag een zege tijdens de Noord-Hollandse Derby. In de Johan Cruijff Arena werd Ajax met 1-2 verslagen. Dat deden de Alkmaarders in een speciaal Victorie-shirt, ter gelegenheid van het 450 jaar ontzet van de stad Alkmaar. Jij kunt via een online veiling een uniek stukje historie kopen. Bied mee op de gedragen en gesigneerde wedstrijdshirts.

Op 8 oktober vierde de stad Alkmaar dat het precies 450 jaar geleden de Spanjaarden versloeg. Speciaal voor die mijlpaal lanceerde AZ het paarse Victorie-shirt, dat werd gedragen tijdens Ajax - AZ. Via de online veiling van MatchWornShirt kun je nu meebieden op de gedragen en gesigneerde wedstrijdshirts

8 October Vereeniging
Vooruitlopend op de verwachte veilingopbrengst schonk AZ’s Algemeen Directeur Robert Eenhoorn de 8 October Vereeniging een bedrag van € 2.000 ten behoeve van de continuïteit van de Alkmaar Ontzet-viering. Dit deed hij op de receptie van de 8 October Vereeniging in de Grote Kerk, kort nadat hij het eerste exemplaar van het gelimiteerde Victorie-shirt aan burgemeester Anja Schouten had overhandigd.

Veilingopbrengst 
Naast de donatie aan de 8 October Vereniging komt de veilingopbrengst van de gedragen wedstrijdshirts ten goede aan de Alkmaar Zaanstreek Foundation. De foundation is opgericht om de maatschappelijke ambities van AZ op het gebied van relevante thema’s in de regio te kunnen realiseren.