Terug naar overzicht

Clasie: 'Aston Villa tegenstander van formaat'

Laatste Nieuws

25.10.2023

ALKMAAR- AZ treft donderdagavond de nummer vijf van de Premier League: Aston Villa FC. Daags voor dat affiche in de UEFA Europa Conference League spraken Pascal Jansen en zijn aanvoerder Jordy Clasie met de pers. "Daar ligt voor ons de prioriteit."

Na Tottenham Hotspur, Manchester City, Arsenal en Liverpool is het Aston Villa dat in het bezit is van de vijfde plek in de Engelse Premier League. “Ik denk dat daarmee al genoeg is gezegd”, trapte Clasie het persmoment af. “Aston Villa zit in een goede fase, met veel kwaliteiten in de ploeg. Ze spelen in een systeem dat niet altijd even makkelijk is om te verdedigen en ik denk dat zij in een heel goede flow zitten. Ze doen het op dit moment heel erg goed in de Premier League.”

Meten
“Het is een Engelse ploeg, dus op voorhand weet je dat er kwaliteit naar Alkmaar komt", ging de middenvelder verder. "Daar willen we onszelf ook graag tegen meten. Ik heb niet meer de ambitie om ooit nog een stap te maken, maar heel veel jongens binnen onze selectie wel. Dan is dit een tegenstander van formaat om jezelf mee te meten.”

Eigen vorm
Clasie: "Ik denk overigens dat ook wij in een goede fase zitten. Natuurlijk hebben we vertrouwen en natuurlijk weten we dat er een goede ploeg tegenover ons zal staan. Daarentegen proberen we donderdagavond zo veel mogelijk van eigen kracht uit te gaan en willen wij die wedstrijd graag winnen. We gaan zien hoe we voor de dag gaan komen."

Ambitie
Een stap naar Engeland gaat Clasie naar eigen zeggen niet meer maken. Als er een mooie ploeg uit de Premier League komt, dan zegt hij: “Nee. Met alle respect, maar die komen niet meer voor mij. Ik ben op een leeftijd dat het heel erg belangrijk voor mij is hoe ik gewaardeerd wordt door de club. Die waardering voel ik momenteel heel erg bij AZ. Ik heb het naar mijn zin, net als mijn familie en naasten. Ik denk dat ik nu op de juiste plek ben.”

Southampton
Het is niet voor het eerst dat Clasie tegenover Aston Villa staat. Met zijn verleden bij Southampton FC weet hij een beetje wat te verwachten. "Aston Villa is een stuk beter dan in de jaren dat ik in Engeland speelde", zei hij. "Dat was voor hun een moeilijkere tijd. Met Karim El Ahmadi en Ron Vlaar speelde er in die tijd ook twee jongens die ik ken, dus toen volgde ik het meer. Nu volg ik het niet op de voet, maar ik krijg van alles mee. Op papier is Aston Villa één van de sterkste tegenstanders in de Conference League die je op voorhand kon treffen.”

Jansen
Na Clasie was het woord aan de hoofdtrainer. Jansen over het belang van de wedstrijd van donderdagavond: “Als je kijkt naar de poulefase, dan is het van belang dat we resultaat boeken. Alles is weer gelijkgetrokken na de tweede speelronde in de poule. Daar ligt voor ons de prioriteit. We treffen uiteraard een heel goede tegenstander, maar wij gaan wel voor onze eigen kansen. Laat dat ook heel duidelijk zijn.”

Emery
Volgens Jansen is de hand van Unai Emery goed te zien. “Je ziet dat zijn ploegen heel gedisciplineerd spelen als ze de bal niet hebben. Of je wel of niet een grote speler van naam bent. Veel vuil werk opknappen. Er zit veel dynamiek in naar voren in balbezit en ze beheersen de counter extreem goed. Daar zijn ze meesters in. Ik heb Aston Villa afgelopen weekend nog live aan het werk gezien. Er zijn mogelijkheden om onze kansen te gaan pakken en creëren. Ik hoop dat we daar donderdag tot in staat zijn.”

Van Brederode: 'Ons spel spelen'
AZ TV zocht naast Jansen ook nog Myron van Brederode op om voor te beschouwen op het duel. "Ik denk dat zij aan de bal beter zijn dan West Ham", zegt de aanvaller desgevraagd. "Als we de bal laten gaan en ons spel spelen kunnen we erdoorheen voetballen. We gaan met vertrouwen naar die wedstrijd. We zitten in een goede flow en ik hoop dat we dat kunnen vasthouden."

 


Live
AZ - Aston Villa begint donderdagavond om 18:45 uur en er zijn nog kaarten te bestellen via onderstaande button. Ook volg je het duel live via Veronica, AZ Radio en de social media-kanalen van AZ: X, Instagram en Facebook.