Terug naar overzicht

In herinnering van Bob Moore: 'Moest zo zijn'

Laatste Nieuws

26.10.2023

ALKMAAR- Bob Moore was Aston Villa- én AZ-fan. De Engelsman had een seizoenkaart bij beide clubs en reisde tweewekelijks naar Alkmaar. Op 64-jarige leeftijd overleed hij. Dit jaar werd AZ gekoppeld aan Aston Villa in de UEFA Europa Conference League. Reden genoeg om het gesprek met dochter Stacie Moore aan te gaan, door niemand minder dan Ron Vlaar.

Bob groeide op als Aston Villa-fan, maar zag al snel een connectie met AZ. "We gingen hier altijd op vakantie toen we nog jong waren", vertelt dochter Stacie in de binnenstad van Alkmaar. "Hij is AZ toen gaan volgen omdat het hem veel deed denken aan Aston Villa."

Kampioen
Het begon eigenlijk al in 1981. Het jaar dat zowel Aston Villa als AZ kampioen werd. "Ik deed wat onderzoek en ik kwam erachter dat AZ veel gemeen heeft met mijn eigen club Villa", vertelde Bob in 2019 in een interview met AZ.nl. "Qua atmosfeer in het stadion en de manier waarop ze spelen." Bob bezocht het AFAS Stadion eens nadat Vlaar de overstap naar AZ had gemaakt en werd direct fan. Hij nam een seizoenkaart en zou tweewekelijks op de tribune te vinden zijn. 

Nederlands
Stacie: "Hij keek er altijd naar uit om hierheen te komen. Hij is zelfs Nederlands gaan leren en heeft een aantal jaar een seizoenkaart gehad. Toen kreeg hij helaas COVID-19, waar hij aan is overleden." Voor haar is het bijzonder nu in Alkmaar te zijn met dit bijzondere affiche. "Toen de loting bezig was, was ik aan het werk. Ik wist niet wat er aan de hand was, maar mijn telefoon bleef maar gaan. Ik zag berichtjes als 'het staat in de sterren geschreven' en 'het moest zo zijn'. Toen had ik pas door wat er aan de hand was. Ik heb meteen een ticket geboekt."

Herinnering
"Toen hij overleed heb ik altijd gezegd dat ik hierheen zou komen in zijn herinnering", gaat Stacie verder. "Maar de tijd en het leven gaan door. Toen kwam deze loting. Dit was het perfecte moment om hierheen te komen. De wedstrijd zal ook een soort herdenking voor hem zijn. Hij heeft nooit een echt afscheid of een normale begrafenis gehad vanwege de COVID-restricties. Hij had deze wedstrijd heel bijzonder gevonden."

Vlaar: 'Vrolijke vent'
Op 16 februari 2019, toen AZ met 3-0 won van VVV-Venlo, ontmoette Ron Vlaar na afloop Bob. De twee maakten even een praatje en gingen op de foto. "Ik herinner hem mij als een hele vrolijke vent", zegt Vlaar. "Hij was heel vriendelijk. Echt een grote fan." De oud Aston Villa- én AZ-speler heeft ook nog een cadeautje voor dochter Stacie, die in een oud tenue naar Alkmaar was afgereisd. Zij ontvangt het huidige thuisshirt, met op de achterkant opnieuw rugnummer 12 en 'Moore'.