Terug naar overzicht

Jansen: 'Streven we altijd naar'

Laatste Nieuws

06.10.2023

ZAANSTAD- Pascal Jansen nam vrijdagmiddag op het AFAS Trainingscomplex de tijd om voor te beschouwen op de wedstrijd tegen Ajax. Die staat zondag 8 oktober op de rol, gelijktijdig met Alkmaar Ontzet.

"Toen Zakaria Aboukhlal er nog eentje inprikte, dat was wel een mooie wedstrijd", haalt de trainer desgevraagd herinneringen op van mooie wedstrijden tegen Ajax. "Of die wedstrijd met die fantastische goal van Oussama Idrissi na die pass van Teun Koopmeiners. Ik heb al wel een paar mooie duels meegemaakt. Ik hoop dat zondag ook weer een mooie wordt."

Zoekende
Ajax is het seizoen moeizaam begonnen en staat momenteel vijftiende, met wel nog twee wedstrijden tegoed. "Het is in ieder geval onrustig", reageert Jansen op de vraag of het hem is opgevallen dat achterin bij de Amsterdammers vaak blinde paniek heerst. "Dat is denk ik onderdeel van een geheel, waarin de ploeg zoekende is op bepaalde terreinen. Wij kijken zoals gebruikelijk naar de krachten en de zwaktes van de tegenstander. Dan gaan we met de intenties die wijzelf hebben op zoek naar dingen waar we profijt van kunnen hebben."

Bazoer
Goed nieuws volgde vanuit de medische staf. "Ik kreeg vandaag positief bericht met betrekking tot Riechedly Bazoer. Hij heeft vandaag deels mee kunnen trainen, ook in de duels. Alleen de laatste vorm heeft hij niet meegedaan. Als hij morgen goed binnenkomt is de kans groot dat hij weer bij de selectie zit zondag. Ook alle andere spelers die moesten trainen stonden op het veld."

Balbezit
"Het zou fantastisch zijn veel de bal te hebben tegen Ajax", gaat Jansen verder. "Daar streven wij elke wedstrijd naar. Als we veel de bal hebben, betekent het dat we veel controle hebben met de bal aan de voet. Zoals iedere wedstrijd zijn we op zoek naar controle. Tegen Fortuna waren in de eerste helft slordig, maar na die goal vlak voor en na de rust gingen zij minder gedisciplineerd verdedigen. Het is het mooiste als je dat gevoel kan creëren vanaf minuut één. Direct de tegenstander bij de strot grijpen, naar achteren duwen en zoveel procent balbezit meer hebben."

 

Jong Oranje
Op vrijdag volgde nog meer mooi nieuws voor vier AZ'ers. Rome-Jayden Owusu-Oduro, Ruben van Bommel, Myron van Brederode en Ernest Poku zitten alle vier bij de selectie van Jong Oranje. "Ik had vanmorgen Michael Reiziger aan de telefoon", vertelt de oefenmeester. "Hij vroeg mij hoe het ging met Ernest en of het oké was om ook hem te selecteren, ondanks dat hij niet bij de voorselectie zat. Ik zei dat ik hem desnoods zelf kwam brengen. Het is fantastisch nieuws dat vier jongens zijn geselecteerd, dat is een teken dat ze het goed doen. Ze hebben het zelf afgedwongen."

Live
Ajax - AZ begint zondag om 14:30 uur en is live te zien op ESPN. Daarnaast mis je niets van het affiche met AZ Radio of de social media-kanalen van de club: Twitter, Facebook enInstagram.