Terug naar overzicht

Jong AZ hervat competitie tegen TOP Oss

Laatste Nieuws

19.10.2023

ZAANSTAD- Bij de hervatting van de Keuken Kampioen Divisie staat voor Jong AZ een thuiswedstrijd op het programma. De ploeg van trainer Jan Sierksma speelt vrijdag op het AFAS Trainingscomplex tegen TOP Oss. De aftrap is om 20:00 uur.

Voor de interlandbreak gingen de beloften op bezoek in het verre Kerkrade. In het Parkstad Limburg Stadion werd verloren van Roda JC. De thuisploeg kwam op een 2-0 voorsprong, maar Jong AZ leek met de aansluitingstreffer voor een spannende slotfase te zorgen. Een paar minuten later kwam Roda JC echter al op 3-1. 

 

Kroatië
Jong AZ'ers Kees Smit, Enoch Mastoras, Jeremiah Esajas en Tristan Kuijsten kwamen tijdens de interlandperiode in actie voor de Oranje-jeugd. Smit en Mastoras behoorden - samen met clubgenoten Rayan Atikallah, Elijah Dijkstra, Julian Oerip en Yoël van den Ban - tot de landelijke Onder 18-selectie. Zij verbleven in Kroatië, waar zij tijdens een vierlandentoernooi tegen Noorwegen, Denemarken en het gastland speelden. 

Debuut
Esajas en Kuijsten verbleven in het Spaanse Marbella voor een drietal oefeninterlands. Zwitserland, Australië en België waren daar de tegenstanders. Esajas debuteerde tegen de Zwitsers als jeugdinternational en was direct trefzeker in het met 4-3 gewonnen duel. 


Rentree Westerveld
De Alkmaarders speelden vrijdag in Utrecht een oefenduel met FC Eindhoven (1-0 verlies). Op het veld van SV Kampong maakte Sem Westerveld na maanden blessureleed zijn rentree. De 21-jarige doelman speelde één helft mee. 

Rode lantaarn
Aanstaande tegenstander TOP Oss is momenteel hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie. De Brabanders wonnen één van hun negen wedstrijden en speelden ook eenmaal gelijk. Dat leverde de club vier punten op. 

Mulder
Twee spelers van TOP hebben een verleden bij AZ: Jonathan Mulder en Vasilios Pavlidis. Eerstgenoemde maakte van 2016 tot 2020 deel uit van de AZ Jeugdopleiding. Via ADO Den Haag en SC Telstar kwam hij in Oss terecht. 

Jongere broer
Vasilios Pavlidis - de jongere broer van AZ-spits Vangelis Pavlidis - kwam in 2021 naar Alkmaar. Hij zat anderhalf seizoen bij de selectie van Jong AZ, waarna hij in januari 2023 werd verhuurd aan TOP Oss. Aan het einde van die jaargang maakte hij transfervrij de definitieve overstap naar het Frans Heesen Stadion. 

Voorbereiding
Jong AZ en TOP Oss stonden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ook al tegenover elkaar. Toen trokken de Ossenaren aan het langste eind: 3-1. In competitieverband zijn de resultaten aardig in balans. Van de twaalf eerdere ontmoetingen won Jong AZ er vijf. De laatste ontmoeting in Zaanstad bleef onbeslist: 1-1. 

 

Arbiter
De wedstrijd staat onder leiding van Luuk Timmer. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Bram Vervoorn en Jari van Westen. Erwin Visser is aangesteld als vierde official. 

Live
Jong AZ - TOP Oss is te volgen via het X-kanaal van AZ en het schakelprogramma van ESPN, waar later ook highlights te zien zijn. 

De Graafschap
Maandag speelt Jong AZ alweer zijn volgende duel in de Keuken Kampioen Divisie. Dan komt De Graafschap op bezoek in Zaanstad. Op het AFAS Trainingscomplex wordt de bal om 20:00 uur aan het rollen gebracht. 

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
De Graafschap - FC Groningen
FC Den Bosch - VVV-Venlo
FC Dordrecht - Jong Ajax
FC Eindhoven - Helmond Sport
FC Emmen - ADO Den Haag
Jong AZ - TOP Oss
Jong FC Utrecht - Jong PSV
MVV Maastricht - SC Cambuur
NAC Breda - SC Telstar

Zaterdag:
Roda JC - Willem II