ZAANSTAD- Jong AZ staat maandag tegenover De Graafschap. De formatie van Jan Sierksma kruist in eigen huis de degens met De Superboeren. De aftrap op het AFAS Trainingscomplex is om 20:00 uur.

De beloften boekten vrijdag een ruime zege op TOP Oss. Op het AFAS Trainingscomplex werd de hekkensluiter met 3-0 aan de kant gezet. Mexx Meerdink, Ro-Zangelo Daal en Jayden Addai maakten de doelpunten. 

 

Topscorer
Voor Meerdink betekende dat zijn eerste van het seizoen. Na een knappe dieptepass van Finn Stam bleef de spits kalm toen hij vrij voor doelman Mike Havekotte kwam. Daal scoorde op zijn beurt toen hij vanaf de flank naar binnen kapte en de verre hoek vond. Addai - met zeven goals nog altijd Jong AZ's topscorer - was trefzeker in een omschakelmoment. 

Basisdebutant Mastroas
De zeventienjarige Enoch Mastoras maakte tegen TOP Oss zijn basisdebuut. Het jeugdexponent uit Broek op Langedijk deed 82 minuten mee en verzorgde de assist bij de 3-0 van Addai. 

 

Colyn en Büttner
Aanstaande tegenstander De Graafschap boekte vrijdag een overwinning op FC Groningen. Op De Vijverberg werd met 2-1 gewonnen door goals van Simon Colyn en Alexander Büttner. De blauw-witten klimmen door die zege naar de achtste plaats. Zij haalden met vijf zeges, twee remises en drie nederlagen zeventien punten binnen.  

Basisplaats Bakker
Mees Bakker staat sinds dit seizoen onder contract in Doetinchem. De sluitpost speelde van 2011 tot 2022 bij AZ, waar hij op jonge leeftijd in de jeugdopleiding kwam. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan De Graafschap, waarna de club hem afgelopen zomer definitief overnam. Bij de club uit Gelderland heeft Bakker sinds deze jaargang een basisplaats. 

 

Hillen
Ook Verdediger Rio Hillen heeft een verleden in de AZ Jeugdopleiding. De Amsterdammer speelde van 2014 tot 2019 voor de Alkmaarders. Via Ajax kwam hij afgelopen seizoen bij De Graafschap terecht. 

De Graafschap geklopt
Jong AZ en De Graafschap ontlopen elkaar niet veel in de eerdere ontmoetingen. Van de tien wedstrijden won Jong AZ er drie en De Graafschap vier. Driemaal bleef het gelijk. Eén van Jong AZ's zeges was op 21 september 2021. Toen werd De Graafschap met liefst 7-3 geklopt. 

 

Arbiter
Kevin Puts is maandag de scheidsrechter. Hij wordt langs de lijnen bijgestaan door Danny Kempinga en Pieter Maas. Eric van der Vaart is aangesteld als vierde official. 

Live
De wedstrijd is te volgen via het X-kanaal van AZ en het schakelprogramma van ESPN, waar later ook highlights te zien zijn. 

Verre uitwedstrijd
Vrijdag wacht Jong AZ een verre uitwedstrijd. Dan gaat de ploeg op bezoek bij FC Emmen. In De Oude Meerdijk gaat de bal om 20:00 uur rollen. Op vrijdag 10 november spelen de beloften weer in eigen huis. Dan komt Helmond Sport op bezoek. 

Programma Keuken Kampioen Divisie:
Maandag
FC Groningen - FC Emmen
Helmond Sport - FC Dordrecht
Jong Ajax - ADO Den Haag
Jong AZ - De Graafschap
Jong PSV - FC Eindhoven
TOP Oss - Jong FC Utrecht