VENLO- Jong AZ heeft vrijdagavond een punt gepakt. Op bezoek bij VVV-Venlo kwam de ploeg van Jan Sierksma op slag van rust op voorsprong, maar trok de thuisploeg de stand weer gelijk. In de slotfase waren er over en weer kansen, maar was het VVV dat in de laatste minuten nog scoorde. In de allerlaatste secondes van blessuretijd was ook Jong AZ'er Loek Postma nog trefzeker, waardoor het in 2-2 eindigde.

De wedstrijd in het Covebo Stadion – De Koel – kende een levendige openingsfase. De thuisploeg – waar oud-AZ'er Soulyman Allouch in de basis begon – was na een paar minuten al gevaarlijk toen Dylan Timber uit een vrije trap tot een schot kwam. Het antwoord uit Alkmaar volgde kort daarop. Finn Stam werkte de bal uit een hoekschop net naast het doel, waarna ook Sem Dekkers – die op de zijlijn met een panna langs een tegenstander kwam – zijn inzet net mis zag gaan.

Van de lijn 
Na een fase waarin er wat minder gevaar voor de doelen was kwam VVV in de 35e minuut bijna tot de openingstreffer. Nadat Rome-Jayden Owusu-Oduro in de korte hoek redding bracht op een inzet van Simon Janssen kwam de bal voor de voeten van Moreno Rutten. De verdediger dacht te scoren, maar Stam haalde de bal van de lijn.

Weergaloze pass
Op slag van rust was het Jong AZ dat wel de trekker overhaalde. In een omschakelmoment kwam Addai op de rechterflank aan de bal. Hij had met buitenkant voet een weergaloze pass in huis, waardoor Kewal vrij voor doel kwam. Laatstgenoemde bleef koelbloedig en opende de score: 0-1. 

Gelijkmaker Lathouwers
Ruim tien minuten na de pauze kwam VVV op gelijke hoogte. Invaller Robin Lathouwers – vorig seizoen nog speler van Jong AZ – kon van buiten het strafschopgebied uithalen en vond de hoek: 1-1. Niet veel later was er opnieuw een goede kans voor de Limburgers. Levi Smans kon op randje zestien aanleggen voor een schot. Zijn inzet ging maar net naast. 

Kopbal
In de slotfase waren er voor beide ploegen nog grote kansen. Zo ging een hard schot van Mexx Meerdink een metertje over en moest Owusu-Oduro tweemaal in actie komen bij kopballen. In de 88e minuut was het alsnog raak voor VVV. Rick Ketting kreeg zijn hoofd tegen een voorzet en was Owusu-Oduro geklopt: 2-1. In blessuretijd ging een poging van Maxim Dekker nog rakelings naast. Dat leek het laatste wapenfeit van de wedstrijd, maar Jong AZ kreeg in de laatste seconden nog een vrije trap. Uit de daaropvolgende voorzet werkte Loek Postma de bal in het doel en redde daarmee een punt voor de Alkmaarders. 

WEDSTRIJDKARAKTERSTIEKEN:
VVV-Venlo - Jong AZ 2-2 (0-1)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling VVV-Venlo: Jan de Boer; Dylan Timber (80. Pepijn Doesburg), Rick Ketting, Moreno Rutten (55. Robin Lathouwers), Simon Janssen; Robert Klaasen (80. Joep Kluskens), Levi Smans, Elias Sierra; Martijn Berden (55. Magnus Kaastdrup), Michalis Kosidis (89. Stan Henderikx), Soulyman Allouch.  

Opstelling Jong AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Sem Dekkers (58. Loek Postma), Wouter Goes, Maxim Dekker, Finn Stam; Dave Kwakman, Ricuenio Kewal (68. Enoch Mastoras), Kees Smit; Jayden Addai (80. Ro-Zangelo Daal), Mexx Meerdink, Ernest Poku. 

Scoreverloop: 45+2. Kewal 0-1, 57. Lathouwers 1-1, 88. Ketting 2-1, 90+7. Postma 2-2.
Gele kaarten: Janssen (VVV-Venlo), Smit (Jong AZ). 
Rode kaart: -
Scheidsrechter: Michael Eijgelsheim. 

Foto: Orange Pictures