Terug naar overzicht

Jong AZ verliest in blessuretijd van FC Emmen

Laatste Nieuws

27.10.2023

EMMEN- Jong AZ verliest op een regenachtige avond met 2-1 van FC Emmen. Slechts vier dagen na de 3-0 overwinning op De Graafschap, moesten de Alkmaarders aantreden op De Oude Meerdijk. Na een gelijkspel bij rust, kreeg Jong AZ diep in de blessuretijd nog een tegentreffer. De goal aan Alkmaarse zijde kwam op naam van Jayden Addai.

Trainer Jan Sierksma voerde slechts één wijziging door ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen De Graafschap. Zo stond Daniël Virginio Deen onder de lat in plaats van Rome-Jayden Owusu-Oduro.

Meteen raak
De wedstrijd kende een rustige openingsfase. In de elfde minuut was de eerste kans van de wedstrijd voor Jayden Addai. Na een pass van Jurre van Aken kapte Addai naar binnen en schoot hij hard raak in de korte hoek: 0-1.

Kansen FC Emmen
Na de openingstreffer zocht de thuisploeg nadrukkelijk de aanval. Een gevaarlijk afstandsschot werd goed gestopt door Virginio Deen. Even later kopte verdediger Mike Te Wierik de bal over het doel en bracht Virginio Deen redding op een schot van Desley Ubbink.

Gelijkmaker
Aanvankelijk leek Jong AZ de Emmense offensieven te weerstaan. De gelijkmaker kwam echter toch. Een verrassend afstandsschot van middenvelder Jari Vlak kon net niet gepakt worden door Virginio Deen: 1-1.

Grote mogelijkheid voor rust
Vlak voor rust kwam er nog een grote kans voor de bezoekers uit Alkmaar. Lewis Schouten wist Mexx Meerdink te vinden, maar zijn poging werd gestopt door Emmen-goalie Jan Hoekstra. De ploegen zochten vervolgens de kleedkamers op met een gelijkspel op het scorebord.

Wachten op kansen
Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Het duurde even voor de kansen kwamen. Aan Alkmaarse zijde gebeurde dit via Kees Smit. Na een actie op het middenveld zag hij zijn schot over het doel gaan. Tegenstander FC Emmen was eveneens dreigend met een schot van Julius Dirksen, Virginio Deen pakte de poging.

Spannende slotfase
In de slotfase van de wedstrijd waren er kansen over en weer. Jong AZ was meerdere malen gevaarlijk. Middenvelder Dave Kwakman zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Hoekstra, Invaller Ricuenio Kewal schoot net over en ook een schot van Addai ging via de keeper over de achterlijn.

Tegentreffer net voor het eind
Ondanks de vele kansen van beide teams, leek de wedstrijd af te streven op een gelijkspel. Diep in de blessuretijd kwam FC Emmen echter nog tot scoren. De bal kwam per toeval voor de voeten van Vlak die zijn tweede van de avond binnenschoot. Nog geen minuut later floot de scheidsrechter af. Eindstand 2-1.