Resultaten Europese tegenstanders: Aston Villa wint opnieuw (1)

30.10.2023

ALKMAAR- AZ's Europese tegenstanders kwamen afgelopen weekend ook weer in actie. Waar Aston Villa opnieuw een zege boekte, wist Zrinjski Mostar met tien man een gelijkspel eruit te slepen. Legia Warschau verloor opnieuw in de Poolse competitie. De resultaten van AZ's groepsopponenten in hun nationale competities volg je via AZ.nl.

Aston Villa
Aston Villa heeft de zege op AZ een goed vervolg gegeven in de eigen competitie. De Engelsen zijn daarmee in alle competities nu zes wedstrijden op rij ongeslagen. In eigen huis wonnen The Villans met 3-1 van Luton Town FC, dankzij doelpunten van John McGinn, Moussa Diaby en een eigen goal. Door die overwinning blijft Aston Villa op de vijfde plek in de Premier League.

Zrinjski Mostar
In de strijd om de koppositie heeft Zrinjski Mostar afgelopen weekend dure punten laten liggen. Tegen HŠK Posušje werd het 2-2. Zrinjski kwam op een 1-2 voorsprong in de eerste helft maar moest vervolgens met tien man verder. In de allerlaatste seconde voor rust maakte Posušje gelijk. De 2-2 ruststand zou tevens de eindstand zijn. Met dat gelijkspel is Zrinjski nu wel zeven wedstrijden op rij ongeslagen in de Premijer Liga.

Legia Warschau
Waar Legia Warschau donderdag in de Conference League nog een zege boekte op Zrinjski, moest het afgelopen weekend in de Ekstraklasa de vierde nederlaag op rij slikken. In eigen huis kwam Legia tegen Stal Mielec op een 0-3 achterstand. In de 89e minuut volgde de 1-3 door Blaž Kramer, maar dat was te laat om nog een resultaat te behalen. Legia bezet momenteel de zesde plek in de Poolse competitie.