Resultaten internationals: Ryan wint prijs

18.10.2023

ALKMAAR- Voor negen A-selectiespelers staan deze interlandperiode weer een aantal wedstrijden op het programma. De meeste spelers zitten volop in de EK-kwalificatiecyclus, maar ook worden er meerdere oefenwedstrijden afgewerkt. Een overzicht van de resultaten.

DINSDAG
Australië - Nieuw-Zeeland 2-0
In het Brentford Community Stadium heeft Australië de Soccer Ashes gewonnen. Dit is een prijs tussen Nieuw-Zeeland en Australië, maar sinds 1954 werd er niet meer voor de trofee gespeeld. De beker was namelijk kwijt. In april 2023 werd hij gevonden en daarmee werd ook deze historische wedstrijd nieuw leven ingeblazen. Met een clean sheet hielp Ryan zijn ploeg langs het buurland. Als aanvoerder mocht hij uiteraard de beker omhoog houden!

Jong Gibraltar - Jong Oranje 0-5
Myron van Brederode en Ruben van Bommel begonnen bij Jong Oranje opnieuw in de basis en waren beiden belangrijk. Met zijn eerste doelpunt voor Jong Oranje en daarnaast twee assists was het vooral voor Van Brederode een dag om nooit te vergeten. Ook Van Bommel, die elke wedstrijd in de EK-kwalificatiegroep in de basis begon, was als aangever bij twee doelpunten betrokken. Met twaalf punten uit vier wedstrijden ligt Jong Oranje uitstekend op koers om het EK te halen.

Jong Georgië - Jong Zweden 0-0
Jong Zweden, dat bij Jong Oranje in de EK-kwalificatiegroep zit, kwam in Batumi niet verder dan een gelijkspel. In hetzelfde stadion waar Jong Oranje een paar dagen eerder met 0-3 won bleef de brilstand op het scorebord staan. Mayckel Lahdo stond in de basis en speelde tot de 75e minuut, maar ook hij kon zijn ploeg niet aan een doelpunt helpen.

Jong Italië - Jong Noorwegen 2-0
Met David Møller Wolfe in de basis heeft Jong Noorwegen de eerste nederlaag van de EK-kwalificatiecyclus geleden. In Bolzano waren de leeftijdsgenoten van Italië te sterk. Na een 1-0 achterstand bij de rust wist de thuisploeg direct na de rust de 2-0 te maken, wat tevens de eindstand zou zijn. Møller Wolfe speelde de gehele wedstrijd.

Japan - Tunesië 2-0
Yukinari Sugawara heeft dinsdagmiddag zijn zevende interland voor Japan gespeeld. Waar de rechtsback tegen Canada negentig minuten op de bank zat, mocht hij tegen Tunesië de volle negentig minuten spelen. Sugawara hield met zijn collega's het doel schoon en boekte een 2-0 zege. Voor Japan was het de zesde overwinning op rij, waarvan Sugawara in vier in actie kwam.

Sugawara en zijn teamgenoten bedanken de fans. (Foto: JFA)

MAANDAG
Griekenland - Nederland 0-1
Vangelis Pavlidis en zijn landgenoten namen het maandagavond op tegen Nederland voor een belangrijk duel om de tweede plek in de EK-kwalificatiegroep. De spits begon op de bank maar kwam na 80 minuten spelen binnen de lijnen als invaller. Dankzij een benutte penalty van Virgil van Dijk in de slotfase won Nederland met 0-1 in Athene, waardoor het Ek ver weg lijkt voor Pavlidis en Griekenland.

VRIJDAG
Engeland - Australië 1-0
Aanvoerder Mathew Ryan nam het met Australië op tegen Engeland voor hun eerste van twee oefenwedstrijden in Engeland. Op het iconische Wembley was een doelpunt van Aston Villa-spits Ollie Watkins het verschil tussen beide teams: 1-0. Ryan speelde de volle negentig minuten. Voor hem betekende het alweer zijn 82e interland.

Ierland - Griekenland 0-2
Met Vangelis Pavlidis negentig minuten op de bank heeft Griekenland uitstekende zaken gedaan in de EK-kwalificatiegroep. De Grieken wonnen met 0-2 van Ierland, waardoor ze de tweede plek in de groep verstevigden. Op maandag wacht het belangrijke treffen met Nederland, dat nu drie punten achter Griekenland staat maar wel een wedstrijd tegoed heeft.

Jong Zweden - Jong Moldavië 4-0
Mayckel Lahdo begon bij Jong Zweden elk EK-kwalificatieduel in de basis en dat was ook tegen Jong Moldavië niet anders. De aanvaller liet zien waarom hij in de basis hoort en gaf in de negende minuut de assist op de 1-0. Uiteindelijk zou Jong Zweden met 4-0 winnen, waardoor het momenteel tweede staat in de EK-kwalificatiegroep.

Japan - Canada 4-1
In een oefenwedstrijd heeft Japan met 4-1 van Canada gewonnen. Yukinari Sugawara zag vanaf de bank hoe zijn teamgenoten al voor de rust op een 3-0 voorsprong kwamen. Na de rust maakte Japan nog de 4-0 en in de laatste minuut deed Canada iets terug: 4-1.

DONDERDAG
Jong Oostenrijk - Jong Noorwegen 1-2
Met David Møller Wolfe in de basis begon Jong Noorwegen aan een vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong Oostenrijk. Met een 1-0 achterstand ging Jong Noorwegen aan de thee. Met het oog op het komende EK-kwalificatieduel wisselde de bondscoach in de rust zeven keer, waaronder Møller Wolfe. In de tweede helft wist Jong Noorwegen de wedstrijd om te draaien en met 1-2 te winnen.

Jong Georgië - Jong Oranje 0-3
Jong Oranje is nog altijd foutloos in de EK-kwalificatiefase. Tegen Jong Georgië werden opnieuw drie punten gepakt, waardoor de ploeg van Michael Reiziger nu op negen uit drie staat. Bij Jong Oranje begonnen Ruben van Bommel en Myron van Brederode in de basis, wat voor laatstgenoemde zijn debuut betekende. In de zeventigste minuut mocht ook Ernest Poku als invaller zijn debuut maken. Van Brederode speelde de volle negentig minuten.