Terug naar overzicht

Spaan wint Goal van de Maand september

Laatste Nieuws

28.10.2023

ZAANSTAD- Met haar fantastische uithaal tegen sc Heerenveen heeft Floor Spaan de Unibet Goal van de Maand-verkiezing gewonnen. De aanvalster ontving de meeste stemmen van de fans en nam haar prijs op het AFAS Trainingscomplex in ontvangst.

Vangelis Pavlidis (Vitesse - AZ & AZ - Sparta), Dani de Wit (AZ - Sparta) en Ernest Poku (Jong AZ - Jong Ajax) waren de andere genomineerden. Ook Poku ontving veel stemmen, maar Spaan kwam als winnaar uit de bus. 

Team
Spaan is de eerste speelster die de bokaal voor Goal van de Maand in de wacht sleept. "Ik ben toch wel een beetje trots", vertelt ze in gesprek met AZ TV. "Ik denk dat we als team aan een mooi traject zijn begonnen en in een mooi proces zitten. Om deze prijs dan te winnen is leuk."

Corner
"De corner wordt weggekopt. Ik neem hem één keer aan en zonder nadenken schoot ik direct. Toen zat 'ie er toch wel lekker in", lacht Spaan. "Op het moment zelf had ik niet door dat het zo'n mooie goal was. Na de wedstrijd keek ik hem terug en dacht ik: 'hij zat er wel lekker in eigenlijk'. De hele wedstrijd waren we al lekker aan het voetballen en als je dan belangrijk kan zijn voor het team is dat altijd fijn."