Terug naar overzicht

Update: Aken en Zekri in voorselectie Oranje Onder 16

Laatste Nieuws

04.11.2023

ZAANSTAD- Veertien AZ'ers zijn opgenomen in voorselecties van de Oranje-jeugd. Zij kunnen daarmee geselecteerd worden voor EK-kwalificatieduels en oefeninterlands in Veendam en Spanje.

Oranje Onder 19
Tristan Kuijsten en Jeremiah Esajas zijn opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje Onder 19. Dat team speelt half november drie EK-kwalificatiewedstrijden in Luxenburg. Het gastland (15 november), Azerbeidzjan (18 november) en Bosnië en Herzegovina (21 november) zijn dan de tegenstanders. De bekendmaking van de definitieve selectie volgt op vrijdag 10 november. 

Oranje Onder 18
AZ is met acht spelers hofleverancier in de voorselectie van Oranje Onder 18 voor twee oefeninterlands tegen Zweden. Elijah Dijkstra, Enoch Mastoras, Jasper Hartog, Julian Oerip, Kees Smit, Kiyani Zeggen, Rayan Atikallah en Yoël van de Ban hebben van de KNVB bericht gekregen. De oefenduels met Zweden worden op 16 en 18 november in Veendam afgewerkt. De definitieve selectie volgt op 10 november. 

Oranje Onder 17
Saviola Saffoe en Tycho de Wit maken kans op deelname aan oefeninterlands met Oranje Onder 17. Die selectie staat op 17 en 19 november in de Pinatar Arena in Spanje tegenover Zuid-Korea. Saffoe en De Wit krijgen op maandag 6 november uitsluitsel over hun deelname. 

Oranje Onder 16
Latrell Aken en Rayan Zekri zitten bij de voorlopige selectie van Oranje Onder 16 voor deelname aan de Football Federation Cup in Spanje. Dat team speelt daar tegen Denemarken (21 november), Saoedi-Arabië (23 november) en Mexico (26 november). 

Oranje Onder 15 
Verder ligt voor zeven AZ'ers een stagedag met Oranje Onder 15 in het verschiet. Donny van der Lijcke, Nuur Mahamed Ahmed, Quenten Attigah, Janoa Elias, Amani Imhangbe, Aebe Morel en Lars Boer melden zich op 7 november in Zeist. 

Oranje Onder 15 Futures
Ook is een zestal uitgenodigd voor een stagedag met de Oranje Onder 15 Futures: Merijn van Dijk, Senna van Elst, Anton Agafonov, Fedde Hartog, Nick Perez Mutsaers en Christian Goring. Zij worden op 8 november op de KNVB Campus verwacht.