Terug naar overzicht

Update: Invaller Tycho de Wit verliest van Portugal (1)

Laatste Nieuws

31.10.2023

ZAANSTAD- Tycho de Wit heeft deze week gedebuteerd als jeugdinternational van Oranje. De aanvaller is met het team van Oranje Onder 17 in Cyprus voor deelname aan het UEFA Pre-tournament. Daarin zijn het gastland, Polen en Portugal de tegenstanders.

MAANDAG:
Oranje Onder 17 - Portugal 1-3
De Wit en Oranje Onder 17 hebben het toernooi in Cyprus afgesloten met een nederlaag tegen Portugal. De ploeg kwam maandag door een goal van Lucas Jetten (Ajax) vroeg op voorsprong, maar gaf de wedstrijd daarna uit handen: 1-3. De Wit kwam in de slotfase als invaller binnen de lijnen.

VRIJDAG:
Oranje Onder 17 - Polen 1-2

De maandag debuterende De Wit had vrijdag een basisplaats bij Oranje Onder 17. Tegen Polen kwam de ploeg na rust via een strafschop op achterstand, maar maakte Eser Gurbuz (sc Heerenveen) al snel de 1-1. Dat deed hij uit een voorzet van De Wit, die daarmee zijn eerste assist te pakken had. De opponent uit Oost-Europa zou echter aan het langste eind trekken, want in de 67e minuut viel de winnende 1-2.

MAANDAG:
Oranje Onder 17 - Cyprus 3-0
AZ'er De Wit maakte maandag zijn debuut als jeugdinternational. De aanvaller begon in het openingsduel van het UEFA Pre-tournament - waarin organisator Cyprus de opponent was - op de bank. Hij zag zijn ploeg op een 2-0 voorsprong komen door een dubbelslag van PSV'er Sami Bouhoudane. Met de in de 68e minuut gebrachte De Wit binnen de lijnen kwam Oranje op 3-0. Jim Koller (Vitesse) maakte de goal.

Tycho de Wit (21) maakte tegen Cyprus zijn entree als jeugdinternational. Foto: OnsOranje.