Wie Wat Waar: Reijnders, Midtsjø​ & Koopmeiners

Laatste Nieuws

09.10.2023

ALKMAAR- In ons wekelijkse rubriek Wie Wat Waar houden wij je op de hoogte van de prestaties van oud-AZ'ers in het buitenland. Met deze week Tijjani Reijnders, Fredrik Midtsjø en Teun Koopmeiners.

Tijjani Reijnders
AC Milan veroverde afgelopen weekend op spectaculaire wijze de koppositie. Tijjani Reijnders speelde de volledige wedstrijd tegen Genoa CFC, waar oud-AZ'ers Albert Gudmundsson en Ridgeciano Haps in de basis stonden. Lange tijd stond de brilstand op het scorebord, totdat Christian Pulisic in de 87e minuut trefzeker was. Daarop volgde een knotsgekke slotfase, waarin Olivier Giroud op doel moest omdat AC Milan-doelman Mike Maignan rood kreeg. Giroud verrichte een redding en zorgde ervoor dat Reijnders met AC Milan nu aan kop gaat in Italië. Reijnders begon dit Serie A-seizoen elke wedstrijd in de basis.

Fredrik Midtsjø
Fredrik Midtsjø maakte deze zomer een transfer naar Pendikspor, waar hij direct is uitgegroeid tot onbetwiste basisspeler. De middenvelder gaf afgelopen weekend voor het tweede duel op rij een assist. Tegen Sivasspor bereidde de Noor de tussentijdse 2-2 voor. Uiteindelijk ging de tegenstander uit Sivas echter met de overwinning ervandoor. Het werd 2-3, waardoor Midtsjø nog altijd wacht op zijn eerste zege met Pendikspor.

Teun Koopmeiners
Atalanta Bergamo ging afgelopen weekend op bezoek bij Lazio. Teun Koopmeiners begon op de bank, maar viel met een 2-1 achterstand bij de rust in en was al snel belangrijk. De middenvelder gaf de bal fijn voor en Sead Kolašinac kopte de gelijkmaker binnen. Uiteindelijk verloor Atalanta echter wel. Matías Vecino maakte de beslissende 3-2 in de slotfase van de wedstrijd.