Terug naar overzicht

Youth League: Speeldata AZ - Molde FK bevestigd

Laatste Nieuws

01.11.2023

ZAANSTAD- In de tweede ronde van de UEFA Youth League neemt AZ het op tegen het Noorse Molde FK. Het eerste duel van het tweeluik vindt plaats op 7 november in het Aker stadion in Molde. De return in Zaanstad staat gepland op 28 november. Beide wedstrijden zullen van start gaan om 17:00 uur (Nederlandse tijd).

De ploeg van trainer Michael van Zijtveld plaatste zich overtuigend voor de volgende ronde van het Domestic Champions Path door het Litouwse Klaipeda FM over twee wedstrijden met 14-0 te verslaan. Op het eigen AFAS Trainingscomplex werd het maar liefst 12-0, de grootste Youth League zege ooit.

Molde FK
Molde wist in de vorige ronde het Schotse Hamilton Academical FC te verslaan. Na een gemakkelijke thuisoverwinning werd het uiteindelijk 4-2 voor de ploeg uit Noorwegen. 

Play-offs
Mocht AZ zegevieren in het tweeluik met Molde FK, dan komen de Alkmaarders in de play-off fase terecht waarin maar één wedstrijd gespeeld zal worden. Dit duel zal plaatsvinden op het AFAS Trainingscomplex tegen een nummer twee uit de reguliere groepsfase van de Youth League. Net als de tegenstander is ook de speeldata nog niet bekend.

Kaartverkoop
De wedstrijd AZ - Molde FK van 28 november wordt afgewerkt op het AFAS Trainingscomplex. Informatie over de kaartverkoop volgt.