Terug naar overzicht

AZ Foundation steunt Week tegen Eenzaamheid

Laatste Nieuws

29.09.2023

ALKMAAR- De Week tegen Eenzaamheid is begonnen. Tussen 28 september en 4 oktober staan er diverse maatschappelijke projecten op de rol en voor de Alkmaar Zaanstreek Foundation is dat een goed moment om extra uit te pakken met de Voetbalmaatjes.

Ruim een jaar geleden lanceerde de Alkmaar Zaanstreek Foundation de Voetbalmaatjes. GGD-onderzoek heeft uitgewezen dat 43% van de mensen in de regio zich wel eens eenzaam voelt. Samen met landelijke vrijwilligersorganisatie Humanitas startte AZ met de Voetbalmaatjes. Door mensen bij elkaar te brengen, kan eenzaamheid worden bestreden. Daarom ligt er juist bij AZ een uitgelezen kans om via het voetbal mensen met elkaar in verbinding te brengen.

Extra stoelen
Via de AZ Foundation worden bij elke thuiswedstrijd in het AFAS Stadion 30 stoelen beschikbaar gesteld voor de Voetbalmaatjes. Speciaal voor de Week tegen Eenzaamheid zijn er nog eens 25 stoelen extra beschikbaar voor de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard op 1 oktober. 

Humanitas
Landelijke vrijwilligersorganisatie Humanitas heeft voor dat duel de organisaties Straatgeluid, SportZ, Stichting Present, Wijkcentrum Overdie Ontmoet, Welzijn Wonen Plus en Resto van Harte uitgenodigd om eenzame mensen uit hun netwerk mee te nemen naar AZ - Fortuna Sittard. 

Samenkomen
Voorafgaand aan het thuisduel met de Limburgers komen de Voetbalmaatjes samen in Grand Café van Gaal in het AFAS Stadion. Na de wedstrijd wordt er wat gedronken en gegeten met elkaar.

Raul
Naast de Voetbalmaatjes wordt ook de tienjarige Raul in het zonnetje gezet. Samen met Herry & Berry loopt hij vlak voor de aftrap het veld op en overhandigt de wedstrijdbal aan de scheidsrechter. 

Voetbalmaatjes
Wil je meer informatie over de Voetbalmaatjes? Bekijk dan AZ.nl/voetbalmaatjes.