AZ Jeugd: Onder 11 schiet uit startblokken, Onder 12 wint in Breda

09.09.2023

ZAANSTAD- Gedurende een zonovergoten dag vielen er talloze doelpunten te bewonderen op het AFAS Trainingscomplex. Het leverde de teams uit de AZ Jeugdopleiding - ook buitenshuis trouwens - wisselende resultaten op.

PEC Zwolle - AZ Onder 17 7-1 (4-0)
AZ Onder 17 leed zaterdagmiddag uit bij PEC Zwolle een pijnlijke nederlaag. Het werd 7-1 voor de Zwollenaren.

PEC nam in de eerste helft al een behoorlijk voorschot op de zege: 4-0. Daarna was er een betere fase van AZ en deed Thom Steenbergen wat terug met de 4-1.

Het lukte AZ niet om door te drukken. PEC begon tien minuten voor tijd weer met scoren. In de 77e minuut werd de eindstand bepaald.

Opstelling AZ: Finn Molenaar; Eli Daddy (46. Finn Larooi), Kevin van Ouytsel, Iain de Jongh, Kiani Inge (85. Jesse Larooi); Mees Adrichem (73. Kenzo Riedewald), Julian van Rijsdam (75. Julian Sijbrands), Hessel de Wit; Nigel Fraenk, Thom Steenbergen (75. Melle Roede), Tycho de Wit.

Scoreverloop: 8. PEC Zwolle 1-0, 21. PEC Zwolle 2-0, 24. PEC Zwolle 3-0, 36. PEC Zwolle 4-0, 61. Thom Steenbergen 4-1, 71. PEC Zwolle 5-1, 75. PEC Zwolle 6-1, 77. PEC Zwolle 7-1.

AZ Onder 15 - Feyenoord 1-3 (1-0)
AZ Onder 15 heeft de wedstrijd tegen Feyenoord verloren. Op het eigen AFAS Trainingscomplex werd het 1-3. Na een vroege voorsprong voor de thuisploeg trokken de Rotterdammers in de tweede helft de zege naar zich toe.

AZ kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Jahmael Ampofo kwam via de linkerkant op en gaf de bal voor op Nuur Mahamed Ahmed. Die bezorgde de bal bij de voor het doel wachtende Donny van der Lijcke. De spits tikte de openingsgoal binnen.

In de tweede helft had Feyenoord de eerste kansen. Quenten Attigah hield AZ aanvankelijk met een paar goede reddingen op de been.

In de 62e minuut werd het 1-1 door een benutte penalty van Feyenoord. Vlak na een drinkpauze werd het ook 1-2 voor de Rotterdammers. AZ probeerde terug te vechten, maar opnieuw volgde er een tegendoelpunt: 1-3.

Opstelling AZ: Quenten Attigah; Janoa Elias, Amani Imhangbe (76. Christian Göring), Aebe Morel, Dante Blankendaal; Milo Kadyla, Cas Jongeneelen (62. Taecke van Dam van Issselt), Cas Klop; Nuur Mahamed Ahmed, Donny van der Lijcke (67. Anton Agafonov), Jahmael Ampofo (62. Job Tiebie).

Scoreverloop: 19. Van der Lijcke 1-0, 62. Feyenoord 1-1 (pen.), 64. Feyenoord 1-2, 69. Feyenoord 1-3

AZ Onder 14 - Sparta Rotterdam 4-4 (3-2)
AZ Onder 14 heeft zaterdagochtend gelijkgespeeld tegen Sparta Rotterdam. De ontmoeting op het AFAS Trainingscomplex eindigde in 4-4.

AZ toonde voor de rust veerkracht door na een vroege 0-2 achterstand razendsnel de schade te repareren. In de tweede helft kwam Sparta weer langszij, maar sleepte de thuisploeg in de laatste minuut een verdiend punt uit het vuur.

In de 23e minuut kwam een afvallende bal bij Charly van Oosterhout terecht. Die schoot in de linkerhoek binnen, 1-2. Nog geen drie minuten later was het 2-2. Aboutalib Hamid Mohammad gaf voor, waarna Jessey-Jay van der Mije de bal op de paal mikte. Hamid Mohammad benutte de rebound, waarmee de score alsnog gelijk werd getrokken.

Vlak voor het rustsignaal zette Mawulom Gota-Toudji AZ op voorsprong. Hij speelde zijn man uit en schoot van grote afstand in de rechterbovenhoek: 3-2.

Sparta maakte in de tweede helft twee goals, waardoor AZ weer in de achtervolging moest. Vlak voor het eindsignaal schoot Joey Plat van net buiten de zestien de 4-4 tegen de touwen.

Opstelling AZ: Sem Stekelenburg (36. Jaycen Duijker); Jesse van Ruler (51. Willem Schuit), Christian Simunovic (36. Ty Tosch), Giel Kappelhof, Jeremiah Oladoyinbo Ojomo (36. Nick Perez Mutsaers); Jim Jansen (36. Merijn van Dijk), Joey Plat, Charly van Oosterhout (36. Senna van Elst); Abutalib Hamid Mohammad; Jessey-Jay van der Mije (51. Charly van Oosterhout), Mawulom Gota-Toudji

Scoreverloop: 10. Sparta Rotterdam 0-1, 15. Sparta Rotterdam 0-2, 23. Van Oosterhout 1-2, 26. Hamid Mohammad 2-2, 35. Gota-Toudji 3-2, 41. Sparta Rotterdam 3-3, 58. Sparta Rotterdam 3-4, 70. Plat 4-4.

NAC Breda - AZ Onder 12 6-21
AZ Onder 12 heeft de volle buit gepakt in een competitiewedstrijd tegen NAC Breda. In Noord-Brabant werd er over vier blokjes met 6-21 gewonnen door de ploeg van trainers Tim Appel en Ivar de Boer.

De zege kwam voort uit een goede start van AZ. Het team was meteen dominant, waardoor de score snel opliep.

AZ had moeite met het verdedigende voetbal van NAC, maar zodra de vaardigheden op orde waren, leverde dat meteen een grote kans of doelpunt op. In het laatste blokje werd het iets slordiger van AZ-kant en wist NAC nog een aantal keer tot scoren te komen.

Selectie AZ: Berke Ilguy, Chevaino Kamperveen, Daniël Jonker, Davey Smit, Dayne Spaander, De'Vaughn Hansen, Defaino Burke, Elijah Ikedia, Florian Diddens, Iwaynitchyio Asebeh, Jackson Lautenschutz, Kevin Weczera, Kyandro Noslin, Luke Duin, Milan Jonk, Milan Machielsen, Nuri Kose, Rodjany Kranenburg, Sam van Wijk, Sem Meijer, Sven Boon, Tom de Koning, Twan Wijnker, Willem den Heten.

AZ Onder 11 - FC Emmen 26-0
AZ Onder 11 heeft zichzelf in het begin van het seizoen meteen bewezen als een op elkaar ingespeeld team. De ploeg van trainers Dennis Zwagerman en Dimitri Jolly schoot uit de startblokken met een 26-0 zege op FC Emmen.

De spelers van AZ, die elkaar al enige tijd kennen vanuit de AZ Voetbalschool, vormden tegen Emmen een goed collectief. Ondanks dat er slechts drie keer vijftien minuten werd gespeeld, lukte het om aan de lopende band kansen te creëren en deze ook te benutten.

AZ nam het na de zege op Emmen ook nog in een oefenduel op tegen KAA Gent. De eindstand tegen de Belgische tegenstander was 26-3.

Selectie AZ: Arthur Metselaar, Danny van der Velde, Denn Vesseur, Jaxx Vreken, Jens List, Jolan Walsma, Jordan Bodt, Justice Riedewald, Kayden Boerleider, Kerim Bakni, Kick van der Waai, Louay Ibn Abderahim, Luca de Voogd, Mahmoud Al Darwish, Matias Bernardos, Meredith Appiah, Noah Ramazan, Riyan Ouadjou, Salim Salamat, Sky Smits, Tijn Nuijens, Tom Frederiks, Tobias Ristra, Zendé Dihalu.