AZ Onder 18 haalt uit tegen ADO

16.09.2023

ZAANSTAD- AZ Onder 18 heeft zaterdag tegen ADO Den Haag gedaan wat het moest doen. De formatie van trainer Michael van Zijtveld was voor rust al vijf keer trefzeker en versloeg ADO uiteindelijk met 7-0.

De thuisploeg kende een sterke start en kwam al na vijf minuten aan de leiding. Jasper Hartog haalde de achterlijn en zette voor op Wassim Bouziane. Voor hem was het een koud kunstje om de score te openen: 1-0. Tien minuten later werd de marge verdubbeld. Linksachter Jeremiah Esajas drong het strafschopgebied in en schoot vervolgens bijzonder fraai in de verre hoek.

Instormen
In de 21e minuut werd het ook 3-0. Na een handig hakje van Esajas kon Hartog langs zijn tegenstander snelle en drukte hij af in de hoek. Door een goal van Julian Oerip - waar een knappe pass van Bouziane aan vooraf ging - werd het vervolgens 4-0. In de 34e minuut kwam ook Elijah Dijkstra op het scoreformulier. De vleugelverdediger kreeg de bal, stormde de zestien in en schoot raak: 5-0.

Marge vergroten
Na de pauze kon AZ de wedstrijd rustig uitspelen en de marge nog groter maken. Zo was Bouziane in de 66e minuut goed voor de 6-0 en Jasper Hartog in de 71e minuut voor de 7-0. In de slotfase waren er nog kansen voor onder meer Dijkstra en Gabriel Jongens, maar het bleef bij zeven goals.

AZ Onder 18 - ADO Den Haag 7-0 (5-0)

Opstelling AZ: Kiyani Zeggen; Elijah Dijkstra, Rayan Atikallah, Joeri Oud, Jeremiah Esajas (60. Wilmer Olofsson); Enoch Mastoras, Julian Oerip, Lev Lenssen (75. Kasper Boogaard); Jasper Hartog (79. Deacon van der Klaauw), Anthony Smits (60. Gabriel Jongens), Wassim Bouziane (75. Bohdan Budko).

Scoreverloop: 5. Bouziane 1-0, 15. Esajas 2-0, 21. Hartog 3-0, 23. Oerip 4-0, 34. Dijkstra 5-0, 66. Bouziane 6-0, 71. Hartog 7-0.