Terug naar overzicht

AZ tegen Boca Juniors voor de wereldbeker

Laatste Nieuws

08.09.2023

BUENOS AIRES- In Argentinië neemt AZ het zaterdagavond op tegen Boca Juniors voor de Intercontinental Cup Onder 20. De strijd om de wereldbeker wordt gespeeld in het iconische La Bombonera. Na de Youth League-zege kunnen de Alkmaarders opnieuw geschiedenis schrijven.

De Finalissma tussen de winnaars van de Youth League en Copa Libertadores Onder 20 wordt sinds vorig seizoen door de UEFA en CONMEBOL georganiseerd. SL Benfica won de eerste editie met 0-1 van het Urugayaanse CA Peñarol.

Youth League
De ploeg van trainer Jan Sierksma wist vorig voetbalseizoen een unieke prestatie neer te zetten door de Youth League te winnen. De talenten van AZ onder 19 domineerde het gehele toernooi. Spaanse grootmachten als FC Barcelona (3-0) en Real Madrid (4-0) werden van het veld gespeeld. De finale tegen Hajduk Split werd overtuigend met 5-0 gewonnen. 

Wereldbeker
Zaterdag is Boca Juniors de tegenstander in de strijd om de wereldbeker. De Argentijnse voetbalclub is afkomstig uit La Boca, een wijk in de hoofdstad Buenos Aires, en opgericht in 1905.

Meer informatie
AZ heeft een speciale pagina ontworpen waar meer informatie te vinden is over deze speciale wedstrijd. Klik hier om deze pagina te vinden.