Internationals: Møller Wolfe haalt uit met Jong Noorwegen

13.09.2023

ALKMAAR- Meerdere AZ'ers kwamen afgelopen weekend in actie gekomen voor hun land. Er werden EK-kwalificatiewedstrijden gespeeld en er vond een oefenduel plaats. Met ruime zegess werd er gewonnen. Een overzicht van de resultaten.

DINSDAG
Jong Noorwegen - Jong Letland
Onder leiding van aanvoerder David Møller Wolfe heeft Jong Noorwegen uitgehaald in een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Letland. In het Marienlyst Stadion in Drammen boekten de Scandinaviërs een klinkende 7-0 overwinning. Møller Wolfe stond het gehele duel binnen de lijnen. Jong Noorwegen is na twee overwinningen in twee wedstrijden koploper in Groep A.

Aanvoerder Møller Wolfe
Jong Noord-Macedonië - Jong Oranje
Ruben van Bommel had bij Jong Oranje opnieuw een basisplaats. In het EK-kwalificatieduel met Noord-Macedonië in Skopje. De Nederlandse beloftenploeg won met 0-2, Van Bommel werd na 77 minuten vervangen. De eindstand was toen al bereikt. Jong Oranje is na twee EK-kwalificatieduels koploper in Groep C.

Van Bommel in actie in Skopje / Foto: twitter.com/onsoranje
Japan - Turkije 4-2
Met Yukinari Sugawara de hele wedstrijd op de bank heeft Japan een oefenduel met Turkije gewonnen. In het kader van de Kirin Challenge Cup troffen beide landen elkaar in de Cegeka Arena in het Belgische Genk. De Aziaten wonnen uiteindelijk met 4-2.

ZONDAG:
Griekenland - Gibraltar 5-0
Aanvaller Vangelis Pavlidis won overtuigend met zijn team van Gibraltar. Na het verlies tegen Nederland met 3-0, had de Griekse ploeg wat goed te maken om in duel te blijven voor het EK. De Grieken startten goed aan de wedstrijd in Athene en gingen met een 2-0 tussenstand de rust in. Daar bleef het niet bij. Met treffers van Georgios Masouras (2x) en Konstantinos Mavropanos werd de wedstrijd met 5-0 winst beëindigd. Pavlidis werd na 68 minuten vervangen. De naar Cagliari vertrokken Pantelis Hatzidiakos deed de hele wedstrijd mee.

Mexico - Australië 2-2
Met Mathew Ryan op doel begon de Australische ploeg aan het vriendschappelijke duel met Mexico. Het startsignaal luidde om 04:00 uur in het AT en T Stadium in Texas. De Australiërs kwamen in de zestiende minuut op voorsprong door een treffer van Harry Souttar. Met 0-1 op het scorebord gingen beide teams aan de thee. In de 55e minuut kregen de Mexicanen een strafschop. Santiago Giménez schoot deze echter op de paal. Vervolgens kwam Australië op 0-2 voorsprong door een benutte strafschop van Martin Boyle. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd kwamen de Mexicanen terug. De twee treffers van Raúl Jiménez en César Huerta zorgde voor een 2-2 eindstand.

ZATERDAG:
Duitsland - Japan 1-4
Japan oefende ter voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijden die in november starten in en tegen Duitsland. Afgelopen zaterdag namen ze het op tegen die Mannschaft in Wolfsburg. De Japanners kwamen met een assist van Yukinari Sugawara op voorsprong. Met 1-2 als tussenstand gingen beide ploegen aan de thee. Na negentig minuten gespeeld te hebben wist Japan met 1-4 te winnen van Duitsland. Mede door de nederlaag tegen de ploeg van Sugawara is de Duitse bondscoach Hans-Dieter Flick daags na de oefeninterland ontslagen.

VRIJDAG:
Jong Nederland - Jong Moldavië 3-0
Met Ruben van Bommel in de basis startte Jong Oranje thuis in Waalwijk aan de eerste EK-kwalificatiewedstrijd in groep C tegen Jong Moldavië. Voor de aanvaller is het zijn vierde interland bij de ploeg van Michael Reiziger. Vlak voor rust kwam Jong Oranje op voorsprong door een doelpunt van Dirk Proper. In de tweede helft kwamen hier twee treffers bij van Isaac Babadi en Million Manhoef, waardoor de wedstrijd werd afgesloten met een 3-0 overwinning. Door deze uitslag staat de ploeg van Reiziger aan kop in de groepsfase.

DONDERDAG:
Nederland - Griekenland 3-0
Pavlidis speelde donderdag tegen Nederland zijn 32e interland voor Griekenland. Samen met Pantelis Hatzidiakos - vorige week nog zijn teamgenoot bij AZ - verscheen hij aan de aftrap. De Grieken kwamen in de zeventiende minuut op achterstand door een treffer van Marten de Roon. Hierna volgden goals van Cody Gakpo en oud-AZ'er Wout Weghorst: 3-0. Ook voor Reijnders - die deze zomer AZ verruilde voor AC Milan - was het een belangrijke dag. Hij maakte als invaller zijn debuut voor Oranje. Na de thee volgden geen doelpunten meer, waardoor de 3-0 op het scorebord bleef staan.

Jong San Marino - Jong Noorwegen 0-7
Met Møller Wolfe in de basis won Jong Noorwegen overtuigend van San Marino. Met een voorzet was Møller Wolfe belangrijk bij het zesde doelpunt die gemaakt werd door Heerenveen-aanvaller Daniel Karlsbakk. De wedstrijd werd uiteindelijk met 0-7 gewonnen. Voor Møller Wolffe was het zijn vierde wedstrijd met Jong Noorwegen.