Terug naar overzicht

Jong AZ naar Dordrecht

Laatste Nieuws

22.09.2023

ZAANSTAD- Jong AZ gaat vrijdag op jacht naar een volgende driepunter. De ploeg van Jan Sierksma gaat dan op bezoek bij FC Dordrecht. De wedstrijd in het Matchoholic Stadion begint om 20:00 uur.

De Alkmaarders boekten maandag een puike overwinning in de beloftenclash tegen Jong Ajax. In een spectaculaire eerste helft gingen de ploegen nog gelijk op, maar na de pauze nam AZ afstand en won het met 5-2. 

 

Drie assists
De goals kwamen op naam van Denso Kasius, Ernest Poku, Ricuenio Kewal, Damienus Reverson en Kees Smit. Kewal schreef daarnaast ook nog drie assists op zijn naam. Voor Smit was het zijn eerste in het betaalde voetbal. 

Klimmen
Door de overwinning klimt Jong AZ weer op de ranglijst. Na zes duels staat de ploeg met tien punten op een zesde plaats. 

Team van de Week
Kewal, Kasius en Rome-Jayden Owusu-Oduro hadden een plaats in het Team van de Week van de Keuken Kampioen Divisie. Laatstgenoemde kreeg dat op basis van zijn prestaties in het duel met FC Eindhoven (0-0) van afgelopen vrijdag. 

Rentree Addai
Jayden Addai maakte tegen Jong Ajax zijn rentree na een korte blessure. De vleugelaanvaller viel twee weken terug in het wereldbekerduel met Boca Juniors uit, maar is weer fit. Addai - met zes goals de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie - stond twee minuten in het veld toen hij de assist gaf op de 4-2 van Kewal.

Contract Kwakman
Het contract van Jong AZ'er Dave Kwakman werd dinsdag langdurig verlengd. De negentienjarige Volendammer ondertekende in het AFAS Stadion een nieuwe verbintenis tot medio 2028. 

 

Aardige start
FC Dordrecht kent een aardige start aan het nieuwe seizoen. Over zes duels werden negen punten verzameld. Dat deed het met twee zeges, drie remises en één nederlaag. Maandag schreef de ploeg van Michele Santoni drie punten bij met een 0-1 overwinning op TOP Oss. De Zuid-Hollanders bezetten momenteel de negende plaats. 

Langste eind
De onderlinge resultaten spreken in het voordeel van De Schapekoppen. Van de elf eerdere ontmoetingen wonnen zij er vijf. Jong AZ trok vier keer aan het langste eind en tweemaal bleef het gelijk. De laatste overwinning van de Alkmaarders was op 5 september 2022. Toen werd het in Zaanstad 3-1 door goals van Damienus Reverson, Misha Engel en Soulyman Allouch. 


Arbiter
Thomas Hardeman heeft vrijdag de leiding over de wedstrijd. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Marco Ribbink en Jeremy van der Ley. Erwin Visser is aangesteld als vierde official. 

Live
De wedstrijd is vrijdag te volgen via het X-kanaal (het voormalige Twitter) van AZ en het schakelprogramma van ESPN, waar later die avond ook highlights te zien zijn. 

Willem II
Volgende week treedt Jong AZ weer aan voor eigen publiek. Op het AFAS Trainingscomplex is Willem II dan de tegenstander. Ook hier is de aftrap om 20:00 uur. 

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
ADO Den Haag - SC Telstar
FC Dordrecht - Jong AZ
Helmond Sport - FC Groningen
Jong FC Utrecht - SC Cambuur
Jong PSV - VVV-Venlo
NAC Breda - FC Emmen
Roda JC - FC Den Bosch
Willem II - TOP Oss

Zaterdag: 
MVV Maastricht - FC Eindhoven

Maandag: 
Jong Ajax - FC Eindhoven