Terug naar overzicht

Jong AZ ontvangt Tricolores

Laatste Nieuws

29.09.2023

ZAANSTAD- Willem II is de volgende opponent van Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie. De formatie van trainer Jan Sierksma staat vrijdag in eigen huis tegenover de Tilburgers. De aftrap is dan om 20:00 uur.

In een kletsnat Matchoholic Stadion kwam Jong AZ vorige week niet tot scoren tegen FC Dordrecht. Het treffen met De Schapekoppen eindigde in 0-0. 


Clean sheet
Hoewel Jong AZ niet tot scoren kwam, wist het wel voor de derde keer dit seizoen de nul te houden. Eerder lukte dat ook tegen Jong FC Utrecht (1-0) en FC Eindhoven (0-0). 

Eerste contract Gerold
Jong AZ-aanvaller Jayen Gerold tekende dinsdag een eerste contract bij zijn club. De Surinaamse jeugdinternational ligt nu tot medio 2025 vast. 


Regenval
Willem II kwam vorige week niet in actie. Door zware regenval werd de competitiewedstrijd tegen TOP Oss kort voor de aftrap afgelast. Zodoende was de laatste wedstrijd voor de Tilburgers op 17 september. Toen verloor het met 1-0 van SC Cambuur. 

Dertiende
Willem II is wisselvallig aan het seizoen begonnen. Over zes wedstrijden werden acht punten behaald. Dat deed het met twee zeges, twee remises en twee nederlagen. Dat levert de ploeg - die nog een wedstrijd tegoed heeft - een dertiende plaats op. 

Oosting
Met onder meer Thijs Oosting beschikt Willem II op het veld over ex-AZ'ers. De Emmenaar voegde zich in 2016 bij de AZ Jeugdopleiding, stroomde later door naar de beloften en sloot in 2020 aan bij AZ 1. In de Alkmaarse hoofdmacht speelde hij vijf wedstrijden, waarin hij eenmaal scoorde. Na een verhuurperiode aan RKC maakte hij in januari 2022 een definitieve transfer naar Willem II. 

 

Schouten
Ook verdediger Erik Schouten is zijn profcarrière bij AZ begonnen. De verdediger uit Westwoud sloot in 2003 aan bij de AZ Jeugdopleiding en speelde tot 2012 voor de Alkmaarders. In 2012 maakte hij de overstap naar FC Volendam, waarna hij in 2019 naar SC Cambuur vertrok. Sinds afgelopen seizoen staat Schouten onder contract bij Willem II. 

Doodeman & Hilterman
Naast Oosting en Schouten speelden ook Nick Doodeman en Jeredy Hilterman in de AZ Jeugdopleiding. Doodeman speelde van 2008 tot 2015 voor AZ, Hilterman deed dat op zijn beurt van 2013 tot 2015. 

Uit het vuur
Jong AZ en Willem II speelden vorig seizoen voor het eerst tegen elkaar in competitieverband. In het Koning Willem II Stadion boekte de thuisploeg een nipte 1-0 zege, maar op het AFAS Trainingscomplex werd het een doelpuntrijke remise. Willem II kwam vroeg op een 0-2 voorsprong, maar Jong AZ toonde veerkracht en sleepte een punt uit het vuur: 2-2. Jurre van Aken en Jayden Addai waren trefzeker. 


Arbiter
Stan Teuben heeft vrijdag de leiding over Jong AZ - Willem II. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Mark Pelgröm en Bilal Sahiner. Jorg Ordelmans is aangesteld als vierde official. 

Live
De wedstrijd is te volgen via het X-kanaal (het voormalige Twitter) van AZ en het schakelprogramma van ESPN, waar later die avond ook highlights te zien zijn. 

TOP Oss
Na het treffen met Willem II wacht Jong AZ op vrijdag 6 oktober een uitduel met Roda JC. Op vrijdag 20 oktober spelen de beloften weer in eigen huis. Dan is TOP Oss om 20:00 uur de tegenstander. 

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
SC Cambuur - Jong PSV
De Graafschap - Roda JC
FC Eindhoven - FC Dordrecht
FC Groningen - FC Den Bosch
Jong AZ - Willem II
MVV Maastricht - ADO Den Haag
SC Telstar - Jong Ajax
TOP Oss - FC Emmen

Zondag:
VVV-Venlo - Helmond Sport

Maandag:
Jong FC Utrecht - NAC Breda
MVV Maastricht - FC Eindhoven