Terug naar overzicht

Jong AZ tegen FC Eindhoven in vorm

Laatste Nieuws

14.09.2023

ZAANSTAD- Jong AZ treft vrijdag een tegenstander die in goede vorm verkeert. De ploeg van trainer Jan Sierksma staat dan in eigen huis tegenover FC Eindhoven. De aftrap is om 20:00 uur.

De beloften gingen in hun laatste competitieduel onderuit tegen ADO Den Haag. In het Bingoal Stadion zorgde Jayden Addai voor een vroege voorsprong, maar kwamen de Zuid-Hollanders sterk terug. ADO scoorde viermaal uit een hoekschop en hield de drie punten in eigen huis: 4-1.

Zesde goal
Voor Addai was het al zijn zesde goal in vier wedstrijden. De vleugelaanvaller neemt daarmee vooralsnog Jong AZ's volledige doelpuntenproductie voor zijn rekening. In Den Haag was hij trefzeker na voorbereidend werk van Lewis Schouten. Addai is de huidige topscorer van de Keuken Kampioen Divisie.

Rentree
Schouten was één van de spelers die bij ADO terugkeerde van een blessure. Ook Wouter Goes en Mexx Meerdink maakten daar hun rentree na een periode van afwezigheid.

Wereldbeker
Door de de comeback was het trio van AZ 1 net op tijd wedstrijdfit voor de U20 Intercontinental Cup, de strijd om de wereldbeker tegen Boca Juniors. Voor die historische wedstrijd reisden liefst veertien Jong AZ'ers af naar Argentinië: Finn Stam, Jurre van Aken, Loek Postma, Sem Dekkers, Jeremiah Esajas, Nick Twisk, Tom Kerssens, Kees Smit, Dave Kwakman, Job Kalisvaart, Enoch Mastoras, Nick Koster, Addai en Damienus Reverson. Zij werden versterkt door AZ 1-spelers Rome-Jayden Owusu-Oduro, Wouter Goes, Maxim Dekker, Schouten, Ernest Poku en Meerdink. Ook AZ Onder 18-keepers Tristan Kuijsten en Arouna Kabba waren van de partij.

Strafschoppen
In een afgeladen La Bombonera kwam AZ vlak voor rust op voorsprong door een treffer van Kwakman. Boca kwam in de tweede helft langszij en trok uiteindelijk na strafschoppen aan het langste eind.

Blessure

Middenvelder Twisk viel in La Bombonera uit met een blessure en zal geruime tijd niet meer inzetbaar zijn voor Jong AZ.

Goede vorm
FC Eindhoven steekt in goede vorm. De ploeg uit de lichtstad opende het seizoen met een 1-1 remise tegen Willem II en won zijn daaropvolgende twee wedstrijden. NAC Breda (2-0) en SC Telstar (0-1) werden geklopt. De formatie van trainer Willem Weijs bezet momenteel de zesde plaats en heeft zeven punten.

Daal en Dahlhaus
Jong AZ en FC Eindhoven stonden al twaalf keer eerder tegenover elkaar. Driemaal won Jong AZ en achtmaal de Eindhovenaren. Eén keer bleef het gelijk en dat was de laatste ontmoeting in Zaanstad. Ro-Zangelo Daal opende in de 73e minuut de score, maar zag Jasper Dahlhaus daarna de score weer gelijk trekken.

Arbiter
Robin Vereijken heeft vrijdag de leiding over Jong AZ - FC Eindhoven. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Maarten Bolwerk en Max Wolfkamp. Daniël Drost is aangesteld als vierde official.

Minuut stilte
Voorafgaand aan de wedstrijd wordt een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko en de overstroming in Libië. Het steunen van de hulporganisaties kan via de website van het Rode Kruis

Live
De wedstrijd is te zien in het schakelprogramma van ESPN, waar later ook de highlights worden uitgezonden. Ook is het te volgen via het X-kanaal van AZ. Ook is het nog altijd mogelijk een Jong AZ-seizoenkaart te kopen.

Jong Ajax
Jong AZ speelt maandag het beloftenduel met Jong Ajax. Op het AFAS Trainingscomplex wordt om 20:00 uur afgetrapt.