Terug naar overzicht

Sadiq nieuwste aanwinst AZ

Laatste Nieuws

01.09.2023

ALKMAAR- Ibrahim Sadiq mag zich officieel speler van AZ noemen. De Ghanese aanvaller komt over van BK Häcken en tekent in Alkmaar een contract tot medio 2028.

Sadiq werd 23 jaar geleden geboren in het Ghanese Accra. Via de Right to Dream Academy belandde de aanvaller in de zomer van 2018 bij FC Nordsjælland uit Denemarken. 

Indrukwekkende statistieken
Twee jaar geleden stapte Sadiq over naar het Zweedse BK Häcken. Bij deze ploeg kwam Sadiq vervolgens tot indrukwekkende statistieken. Met 27 doelpunten en acht assists ontpopte hij zich tot een bepalende speler in het elftal van BK Häcken. In Zweden werd Sadiq zowel landskampioen (2022) als bekerwinnaar (2023). 

Europees succes
Net zoals AZ plaatste ook de voormalige club van Sadiq zich afgelopen donderdag voor de groepsfase. In zijn laatste wedstrijd voor BK Häcken scoorde Sadiq zelfs tweemaal. Daarmee had hij een grote bijdrage in de winst op Aberdeen en daarmee plaatsing voor de groepsfase van de UEFA Europa League.

Sadiq: ‘Dromen najagen’
“Het is een geweldig stadion”, zegt Sadiq terwijl hij onder de indruk is van het AFAS Stadion. “Dit zijn stadions waar je graag in wilt spelen. Het is als een droom die uitkomt voor mij. AZ wilde mij heel graag hebben. Ook dat geeft een goed gevoel.” Rondom het tekenmoment belde de trotse Sadiq met zijn minstens zo trotse moeder: “Het raakt mij dat ik haar trots maak met mijn carrière en mijn keuzes. Ik heb natuurlijk met haar gesproken en zij steunt mij in het najagen van mijn dromen. Ze stimuleert mij om mijn hart te volgen.” Tot slot komt zijn succesvolle periode in Zweden aan bod. Sadiq: “Het is bijzonder om een prijs te winnen met een club. Het was geweldig om dat terug te kunnen geven aan de supporters.” Sadiq had met twee treffers in zowel de finale als in de halve finale van de Zweedse beker een belangrijk aandeel in de bekerwinst.

Huiberts: ‘Veel keuze en kwaliteit’
“Ibrahim heeft twee jaar constant gepresteerd bij BK Häcken”, weet Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “We wilden er graag nog een aanvaller bij hebben. Daarom hebben we doorgepakt met de komst van Ibrahim. Het is een speler die op meerdere posities uit de voeten kan, maar hij speelt voornamelijk vanaf de rechterflank en zou ook in de spits kunnen spelen.” Gevraagd naar de vele opties in de voorhoede legt Huiberts uit: “We hebben veel keuze en veel kwaliteit in de voorhoede. We kunnen aanvallers brengen die het verschil maken en de wedstrijd kunnen doen draaien. Dat hebben we dit seizoen al een aantal keer gezien. Als je veel wedstrijden gaat spelen en in meerdere competities actief wilt zijn, moet je ook in de breedte sterk zijn. Met het binnenhalen van Ibrahim voegen we opnieuw veel kwaliteit toe aan de voorhoede.”

 


Nummer 11

Sadiq gaat in Alkmaar spelen met rugnummer 11 en is speelgerechtigd zodra de werkvergunning is afgegeven. 

Aanwinsten
De lijst met aanwinsten wordt hiermee groter en groter. Eerder werden al Denso Kasius, David Møller Wolfe, Ruben van Bommel, Alexandre Penetra en Tiago Dantas aangetrokken. Bovendien werden vijf spelers officieel doorgeschoven vanuit de AZ Jeugdopleiding naar AZ 1: Rome-Jayden Owusu-Oduro, Wouter Goes, Lewis Schouten, Mexx Meerdink en Ernest Poku. En Kenzo Goudmijn keerde terug bij AZ na een verhuurperiode bij Excelsior Rotterdam. Bovendien werd eerder deze week bekend dat Jordy Clasie zijn contract heeft verlengd tot medio 2025.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl