Terug naar overzicht

Speeldata Youth League-tweeluik bevestigd

Laatste Nieuws

12.09.2023

ZAANSTAD- AZ's nieuwe seizoen in de UEFA Youth League gaat op dinsdag 3 oktober van start. Dan staat voor de talenten om 17:00 uur de thuiswedstrijd tegen Klaipedia FM op de rol. De return in Litouwen volgt op woensdag 25 oktober om 17:30 uur (Nederlandse tijd).

De formatie van trainer Michael van Zijtveld - die nu in navolging van Jan Sierksma de leiding heeft over de Youth League-selectie - is dit seizoen de titelhouder van het Onder 19-equivalent van de Champions League. Klaipedia FM is de eerste horde van het Domestic Champions Path. Dat is één van de twee toernooiroutes waartussen onderscheid wordt gemaakt in de eerste twee rondes. AZ moet die zien te overleven om de play-offs te bereiken. Daarin kruisen de wegen met een runner-up van het Champions League Path. Dat is de andere route, waarin het toernooi voor de deelnemers begint met een poulefase. 

Volgende ronde
Mocht AZ doorstoten naar de volgende ronde van het Domestic Champions Path, dan treft het daar de winnaar van het tweeluik tussen Molde FK (Noorwegen) en Hamilton Academical FC (Schotland). Die wedstrijden worden op 8 en 29 november gespeeld en AZ zou daarin buitenshuis beginnen. De data staan nog onder voorbehoud. 

Kaartverkoop
De wedstrijd AZ - Klaipeda FM van 3 oktober wordt afgewerkt op het AFAS Trainingscomplex. Binnenkort volgt informatie over kaartverkoop.