Wie Wat Waar: Hatzidiakos, Svensson, Barasi en Rosheuvel

18.09.2023

ALKMAAR- In onze wekelijkse rubriek Wie Wat Waar houden wij je op de hoogte van de prestaties van oud-AZ’’ers in het buitenland. Met deze week Pantelis Hatzidiakos, Jonas Svensson, Yusuf Barasi en Mikhail Rosheuvel.

Pantelis Hatzidiakos
Hatzidiakos begon afgelopen zondag in de basis bij Cagliari Calcio tegen Udinese en dat betekende zijn debuut. De verdediger hield met zijn collega's de boel achterin op slot. Er werd aan beide kanten niet gescoord en dus eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel. Na meer dan twaalf jaar gespeeld te hebben voor AZ nam Panta deze zomer afscheid en begon hij aan een nieuwe start in zijn voetbalcarrière. De hoofdstad van het eiland Sardinië is zijn nieuwe thuis geworden. Cagliari kende een matige start in de Italiaanse competitie. Na vier gespeelde wedstrijden heeft de ploeg twee punten behaald.

Jonas Svensson & Yusuf Barasi
Met Svensson in de basis en Barasi op de bank begon Adana Demirspor sterk aan het duel met Pendikspor. In de vijftiende minuut maakte M’Baye Niang de eerste treffer van de wedstrijd, waardoor de ploeg uit Adana op 1-0 voorsprong kwam. Vlak voor rust gaf Svensson een uitstekende voorzet, waardoor Niang zijn tweede treffer kon maken. De ploegen uit Turkije gingen met een 2-0 ruststand aan de thee. In de 82e minuut van de wedstrijd werd Niang gewisseld en mocht Barasi invallen. Daarmee maakte de oud-AZ’er zijn debuut voor de club uit Adana. In de 88e minuut gaf Svensson zijn tweede assist van de wedstrijd. Hier kwam een derde doelpunt uit voor zijn ploeg. Zodoende won Adana Demirspor met 3-0.

Mikhail Rosheuvel
Rosheuvel nam het afgelopen zaterdag met zijn ploeg Erzurumspor FK op tegen Altay. De aanvaller was tijdens het duel erg belangrijk voor zijn ploeg. Door een nauwkeurige pass te geven op medespeler Celal Hanalp kwam de ploeg op een 1-0 voorsprong. Door twee treffers van Eren Tozlu, één vanuit een penalty, ging de ploeg van Rosheuvel met 3-0 op het scorebord rusten. In de 86e minuut was Rosheuvel zijn tegenstander te snel af, waardoor hij oog in oog kwam met de keeper. Met een schot in de linkerhoek maakte hij de laatste treffer van de wedstrijd, wat een 4-0 eindstand betekende.