Terug naar overzicht

AZ Onder 18 scoort viermaal tegen Vitesse

Laatste Nieuws

06.04.2024

ZAANSTAD- AZ Onder 18 heeft zaterdag goede zaken gedaan. Op het eigen AFAS Trainingscomplex werd Vitesse met 4-1 verslagen. De formatie van Michael van Zijtveld blijft daardoor meedoen in de strijd om de voorjaarstitel.

De thuisploeg kwam al snel op voorsprong. Na een voorzet vanaf de linkerflank kwam de bal voor de voeten van Kasper Boogaard. De middenvelder kon uithalen en plaatste een strakke uithaal in de hoek: 1-0. 

AZ had hierna controle over de wedstrijd, maar moest in de dertigste minuut alsnog een tegengoal toestaan. Na een Arnhemse voorzet maakte AZ een overtreding in de eigen zestien, waarna de bal op de stip ging. Dat buitenkansje werd door Bouke Boersma benut: 1-1. Voor de pauze had AZ nog twee aardige kansen om weer op voorsprong te komen. Zo ging een uithaal van Boogaard rakelings naast en zag Wassim Bouziane zijn inzet in de korte hoek gekeerd worden. 

Kort na de pauze was het wel raak. Anthony Smits was eerder dan de Vitesse-goalie bij een dieptepass, omspeelde hem tweemaal en zette voor op de meegelopen Yoël van den Ban. De spits kon vervolgens simpel afdrukken: 2-1. 

Niet veel later kreeg hij opnieuw een grote kans. Na een voorzet van Smits schoot hij net naast. In de 65e minuut was het wel raak. Na een steekpass vanuit het middenveld kwam hij vrij voor doel en drukte hij koelbloedig af: 3-1. 

In het laatste kwartier waren er aan beide kanten flinke kansen. Namens AZ werd een inzet van Van den Ban uit de korte hoek getikt en kopte Boogaard tegen de paal. Vitesse was gevaarlijk uit een hoekschop. AZ kreeg de bal niet goed weg, waarna een scrimmage ontstond. Daarin moest Arouna Kabba met knappe reflexen tweemaal de bal uit het doel tikken. 

In de tachtigste minuut viel de beslissing toen Van den Ban zijn hattrick voltooide en daarmee de 4-1 voor AZ tegen de touwen schoot. Door de driepunter blijft AZ Onder 18 volop meedoen in de strijd om de voorjaarscompetitie. De Alkmaarders staan nu in punten gelijk met Ajax en Feyenoord, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Onder 18 - Vitesse 4-1 (1-1)

Opstelling AZ: Arouna Kabba; Elijah Dijkstra, Rayan Atikallah (87. Jesper Zwart), Mathijs Menu, Jeremiah Esajas; Kasper Boogaard, Julian Oerip, Lev Lenssen; Anthony Smits, Yoël van den Ban, Wassim Bouziane (62. Ilias Splinter). 

Scoreverloop: 6. Boogaard 1-0, 30. Boersma 1-1 (pen.), 51. Van den Ban 2-1, 65. Van den Ban 3-1, 80. Van den Ban 4-1.