ZAANSTAD- AZ gaat langer door met Sylvano Comvalius. De 36-jarige oud-prof is al langer trainer in de AZ Jeugdopleiding en maakt met ingang van het volgende seizoen de stap naar AZ Onder 19. Donderdag ondertekende hij op het AFAS Trainingscomplex een nieuwe verbintenis tot medio 2025.

Comvalius heeft een rijk verleden in de voetbalwereld. Hij speelde voor diverse clubs in Europa en Azië, waar hij kennismaakte met veel verschillende culturen. Zo is hij in Indonesië nog altijd topscorer aller tijden met 37 goals in één seizoen. In 2021 beëindigde hij zijn spelerscarrière en begon hij bij de AZ Jeugdopleiding aan het trainerschap. Eerst was hij actief bij de Onder 14-en Onder 16-selecties. De huidige jaargang is hij assistent bij Onder 17. 

Onder 19
Vorig seizoen tekende Comvalius zijn eerste contract bij de AZ Jeugdopleiding, waar hij naast zijn rol als assistent toen ook spitsentrainer voor de bovenbouw werd. Met ingang van het volgende seizoen maakt hij de stap naar Onder 19 en gaat hij zijn UEFA A-diploma afronden. 

Comvalius: 'Een fantastische uitdaging'
"De afgelopen drie seizoenen zijn voor mij enorm leerzaam geweest", vertelt Comvalius. "Ik heb me als trainer, maar vooral als mens enorm kunnen verder ontwikkelen. Ik heb een enorme passie om dagelijks bezig te zijn met spelers die dromen om profvoetballer te worden. In Onder 19 heb ik straks te maken met spelers die daarin de laatste stappen moeten gaan zetten. Het wordt een fantastische uitdaging ze daarbij zowel binnen, als buiten het veld te gaan helpen."

Brandenburg: 'Enorm aanpassingsvermogen'
"Sylvano wordt volgend seizoen samen met Michael van Zijtveld verantwoordelijk voor AZ Onder 19", vertelt Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. "Hij zal een goed programma op gaan stellen voor spelers die op zaterdagen eventueel wat minder aan spelen gaan toekomen. Afgelopen jaar bij Onder 17 heeft Sylvano laten zien potentieel te hebben op het gebied van trainer-coach. Hij spreekt de taal van de spelers en heeft een berg aan ervaring in de voetbalwereld door al zijn ervaringen in het buitenland. Door die ervaringen heeft hij een enorm aanpassingsvermogen en ook een passie om jonge spelers verder te helpen in hun ontwikkeling."