ZAANSTAD- AZ verlengde dinsdagmiddag de contracten van trainers Kelvin Jansen en Edwin Keizer. Op het AFAS Trainingscomplex ondertekenden beiden een nieuwe verbintenis tot medio 2025 en 2026. Het duo is sinds het huidige seizoen naast hun werkzaamheden bij de AZ Jeugdopleiding ook onderdeel van de technische staf van de AZ Vrouwen.

Jansen vervult momenteel de rol van assistent-trainer bij de AZ Vrouwen en is tevens assistent-coach bij AZ Onder 16. De geboren Purmerender is sinds 2021 in dienst van de Alkmaarse club, waar hij ook anderhalf jaar samen met Dennis Zwagerman actief is geweest als hoofdtrainer van AZ Onder 11. Vanaf het komende seizoen zal Jansen zich echter volledig richten op zijn werkzaamheden bij het eerste elftal van de AZ Vrouwen, het team dat uitkomt in Azerion Vrouwen Eredivisie.

Jansen: 'Blijk van waardering'
''Ik ben heel blij met deze contractverlenging'', begint Jansen. ''Dit is een blijk van waardering voor het werk dat ik het afgelopen jaar heb geleverd. Het is fijn dat er bij deze club kansen en ontwikkelmogelijkheden zijn als je hard werkt en je elke dag blijft inzetten.''

Blijven ontwikkelen
Met zijn contractverlenging vertelt de oefenmeester ook hoe hij zijn werk met de AZ Vrouwen tot nu toe heeft ervaren. ''In het begin moest ik even wennen. Met AZ Onder 16 was ik namelijk een iets andere doelgroep gewend, maar het is al snel vanzelf gegaan en ik haal veel plezier uit het werken met mijn collega’s en deze spelersgroep. Het is voor mij belangrijk om te blijven ontwikkelen, zowel persoonlijk als met het team. Je merkt dat als je op individueel niveau met de speelsters blijft werken, ze ook heel snel stappen maken en dit op teamniveau kunnen toepassen. Uiteindelijk zou het fantastisch zijn als we met de AZ Vrouwen bovenin mee gaan doen in de Azerion Vrouwen Eredivisie.''

Van der Gragt: 'Van waarde voor het team en de staf'
''Het is fijn dat Kelvin zijn contract heeft verlengd'', reageert Technisch Manager van de AZ Vrouwen, Stefanie van der Gragt. ''Vanaf het eerste moment had hij direct een goede klik met het team en heeft zijn rol goed ingevuld. Het geven van trainingen en tactiek zijn aspecten waarin hij uitblinkt. Aankomend seizoen gaat hij zich volledig richten op zijn taken als assistent-trainer bij de AZ Vrouwen. Daar zijn wij erg blij mee, en ik denk dat hij van waarde zal zijn voor het team en de staf.''Veelzijdige trainer
Net als Jansen is ook Keizer op meerdere fronten actief binnen de club. Zo verzorgt hij naast de trainingen voor de doelvrouwen van het eerste team ook de oefenvormen voor de jonge keepers binnen de AZ Jeugdopleiding. De Bovenkarspeler kwam in 2020 als stagiair bij AZ, waarna hij in 2022 zijn eerste contract kreeg. Als keeperstrainer richtte hij zich op de leeftijden van de AZ Voetbalschool tot en met de Onder 14 en was hij tevens assistent-trainer bij AZ Onder 15 en AZ Onder 13. Met het verlengen van zijn contract zal Keizer ook volgend jaar zijn werkzaamheden voortzetten.

Keizer: 'Iedere dag beter willen worden'
De keeperstrainer reageert met enthousiasme op zijn contractverlenging en blikt terug op zijn ervaringen bij AZ. ''Ik ben erg blij om mijn contract te verlengen. Hier heb ik hard voor gewerkt. Destijds ben ik als stagiair begonnen en heb ik bij alle teams mogen meekijken. Vervolgens heb ik ook mijn cursussen en opleidingen bij AZ kunnen doen. Het afgelopen jaar heeft dat zich uitbetaald door zowel met de AZ jeugdelftallen als met de AZ Vrouwen te mogen werken. Deze combinatie geeft me energie en daagt me uit om verschillende fases van ontwikkeling binnen AZ te beheersen. Elke dag werken aan de ontwikkeling van keepers binnen de visie van de club en voortdurend mezelf blijven ontwikkelen, zorgen ervoor dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga," aldus Keizer.

Structureel goede keepers opleiden
''Mijn ambitie is om een keeper van AZ in het Nederlands Elftal te krijgen'', vertelt Keizer. ''Dat kan zowel bij de mannen als bij de vrouwen zijn. Bij de jeugd van de mannen hebben we een goede structuur gecreëerd waar we elke dag mee aan de slag gaan. Nu steef ik ernaar om deze structuur nog verder te ontwikkelen, zodat de keepers nog vaardiger worden en het spel beter leren lezen. Door ook de vrouwelijke keepers van jongs af aan te trainen volgens de visie van AZ, gaan we ook daar structureel goede sluitposten opleiden.''

Brandenburg: 'Kan jonge doelgroep ontwikkelen'
"Edwin is een talentvolle keeperstrainer die afgelopen jaar heeft laten zien de visie van AZ eigen te zijn", weet Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. "Hij heeft getoond dat hij een programma kan doorontwikkelen bij de onderbouw en Onder 14. Edwin is goed in staat om bij deze leeftijden in de belevingswereld van kinderen te komen en vanuit een speelse manieren deze jonge doelgroep te ontwikkelen als keeper."

Van der Gragt: 'Tevreden met zijn werk'
"We zijn heel blij dat Edwin bij ons blijft", reageert Technisch Manager van de AZ Vrouwen Van der Gragt. "Hij is al langer bij AZ en kent de club goed. Afgelopen seizoen hebben we gezien dat hij een goede klik heeft en dingen goed kan overbrengen. Dat zie je ook aan de ontwikkelingen van de keepsters. We zijn hartstikke tevreden met zijn werk."