Terug naar overzicht

AZ Vrouwen verslaan FC Utrecht in oefenduel

AZ Vrouwen

12.04.2024

ZAANSTAD- De AZ Vrouwen behaalden vrijdagmiddag een oefenzege op FC Utrecht Vrouwen. Op het AFAS Trainingscomplex eindigde de vriendschappelijke wedstrijd in 2-1. Floor Spaan en Ginia Caprino waren trefzeker voor de club uit Alkmaar.

AZ en FC Utrecht speelden dit seizoen al drie keer eerder tegen elkaar. In twee officiële competitieduels eindigden de confrontatie in gelijkspel en een eerdere vriendschappelijke wedstrijd werd gewonnen door de ploeg uit Utrecht. 

Sterk begin
De thuisploeg nam vanaf het eerste fluitsignaal direct het initiatief en creëerde een grote kans via Desiree van Lunteren, maar het schot van de aanvoerster werd geblokt. Het was vervolgens even wachten op de volgende Alkmaarse kans. Na iets meer dan twintig minuten spelen brak Romaissa Boukakar door op de flank. De buitenspeelster kwam oog in oog met Febe Copier, maar slaagde er niet in de Utrechtse goalie te verschalken.

Openingsgoal AZ
Aan de andere kant van het veld wist ook AZ-keepster Netty Booms zich te onderscheiden met een geweldige redding op het schot Utrecht-aanvoerster Eshly Bakker. Even later werd de openingstreffer alsnog gemaakt door AZ. Na een goede actie op de linkerflank bereikte Veerle van der Most ploeggenote Spaan, waarna de spits de 1-0 tegen de touwen schoot.

Geen 2-0, maar 1-1
Vlak voor rust was de thuisploeg meerdere malen dichtbij nog een goal met doelpogingen van Robin Blom, Isa Colin en invalster Mirte van Bentum. Een tweede treffer bleef voorlopig echter uit. In de tweede helft kwamen de bezoekers al snel op gelijke hoogte. Een harde voorzet van Amber Visscher werd door Booms gepareerd, waarna Sam de Jong trefzeker was uit de rebound. 

AZ dichtbij een nieuwe voorsprong
De Alkmaarders bleven ook na de tegentreffer hun eigen spel spelen en kwamen al snel tot meerdere mogelijkheden. Zo werd een schot van Van Bentum gered door Copier en wist Spaan even later de Utrechtse sluitpost te verslaan, maar rolde de poging van de spits langs de verkeerde kant van de paal.

Fraaie winnende goal
Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong. Na een één-tweetje met Spaan krulde linksback Caprino de bal op fraaie wijze over Copier in de verre hoek: 2-1. In de slotfase van de wedstrijd had Booms nog een goede reflex in huis op een inzet van dichtbij van De Jong. Hiermee voorkwam de keepster een tegendoelpunt en eindigde het duel in een 2-1 overwinning voor AZ.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Vrouwen - FC Utrecht Vrouwen 2-1 (1-0)
Vriendschappelijk duel

Opstelling AZ Vrouwen: Netty Booms; Camie Mol (46. Yaël Mollink), Djoeke de Ridder, Maudy Stoop, Robin Blom (46. Ginia Caprino); Isa Colin (62. Isa Dekker), Floor Spaan, Annemiek Kruijthof (75. Isa Colin); Desiree van Lunteren (62. Kim Smal), Veerle Van der Most (20. Mirte van Bentum / 62. Sanne Peereboom), Romaissa Boukakar.

Scoreverloop: 24. Spaan 1-0, 51. De Jong 1-1, 75. Caprino 2-1.