ZAANSTAD- Jong AZ krijgt maandag bezoek uit het verre Drenthe. De ploeg van trainer Leeroy Echteld staat dan in eigen huis tegenover FC Emmen. De aftrap op het AFAS Trainingscomplex is om 20:00 uur.

De Alkmaarders leden vorige week een zure nederlaag bij De Graafschap. In Doetinchem kwam De Superboeren voor rust op voorsprong, maar knokte Jong AZ zich terug tot 1-1. Dat leek ook de eindstand te worden, maar diep in blessuretijd maakte de tegenstander een tweede goal: 2-1.

Eerste goal
Jorn Berkhout maakte op aangeven van Tom Kerssens de 1-1. Voor de centrumverdediger betekende dat zijn eerste treffer in het betaalde voetbal.

Nacompetitie
Ook FC Emmen wist zijn laatste wedstrijd niet te winnen. De ploeg van trainer Fred Grim ging in eigen huis met 0-3 onderuit tegen FC Groningen. Dat was een flinke tegenslag voor de Drenten, want zij staan met hun elfde plaats nog niet hoog genoeg om zich te plaatsen voor de nacompetitie. Daarvoor moet FC Emmen nog minstens twee plaatsen stijgen. Nummer negen SC Cambuur heeft evenveel punten, maar wel een beter doelsaldo.

De Oude Meerdijk
De eerdere ontmoeting tussen Jong AZ en FC Emmen resulteerde in een nederlaag voor eerstgenoemde. In De Oude Meerdijk kwamen de Alkmaarse beloften op voorsprong door een treffer van Jayden Addai, maar kwam Emmen voor rust langszij. Diep in blessuretijd - de 97e minuut - viel vervolgens de 2-1 voor FC Emmen.

Arbiter
De wedstrijd staat maandag onder leiding van Kevin Puts. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Yorick Weterings en Luc de Koning. Rick Sturm is de vierde official.