Terug naar overzicht

Karlsson: 'Kijk ik met goed gevoel op terug'

Laatste Nieuws

09.04.2024

ALKMAAR- Recent maakte AZ TV een uitstapje naar Italië, om daar een ESPN Special met Sam Beukema en Tijjani Reijnders op te nemen. Uiteraard kon even kort bijpraten met Jesper Karlsson niet uitblijven. De aanvaller vertelt over hoe het nu met hem gaat in Italië.

"Ik mis Nederland en AZ wel", trapt Karlsson het gesprek af. "Dit nieuwe hoofdstuk bij Bologna was de eerste maanden een uitdaging met mijn blessure. Maar ik heb ook al veel mooie momenten meegemaakt met een team dat het heel goed doet. Het is mooi daar een onderdeel van te zijn."

Blessure
De Zweed was met een knieblessure een tijdje uitgeschakeld. "Begin november waren we aan het trainen", blikt Karlsson terug op dat moment. "Onze trainer vraagt veel verdedigend werk van mij, dus ik sprintte terug naar mijn plek. Ik wilde de bal afpakken van mijn tegenstander, maar hij viel op mijn knie. Toen was ik twee maanden uitgeschakeld met een knieblessure. We hebben hier vlakbij een revalidatiecentrum. Daar zijn goede trainers waar ik goed mee gewerkt heb. Nu ik terug ben voel ik mij weer sterk en goed."

Speelstijl
Dat was een domper voor de aanvaller, die eigenlijk goed was begonnen en in zijn eerste vijf wedstrijden vier keer in de basis begon. "Bij AZ moest ik direct spelen. Ik gaf twee assists in tien minuten. Dan heb je een goede start. Hier was het hetzelfde. Ik had in de tweede wedstrijd een paar goede kansen en raakte ook de lat met een schot. Helaas scoorde ik niet. Ook dat is voetbal."

Italië
"Bologna is echt een familieclub", vervolgt Karlsson. "Iedereen heeft mij heel goed ontvangen. De faciliteiten zijn goed. De stad is mooi. Het dagelijkse leven en de trainingen zijn top. Het team doet het goed. Ik moet voor nu hard werken, het vertrouwen van de coach zien te krijgen en mijn plek zien te veroveren. In de trainingen moet ik laten zien dat ik met het team wil zijn en als ik de kans krijg moet ik presteren om die kans te pakken."

Teamgenoten
Bij Bologna speelt hij samen met oude bekende Sam Beukema en AZ-huurling Jens Odgaard. "Het is mooi om te zien hoe Sam zich heeft aangepast en hoe goed hij het doet. Hij is voor mij ook een goede vriend naast het veld. Voor mij is het belangrijk hem hier te hebben. Net als Jens. Niet iedereen spreekt even goed Engels. Ik probeer Italiaans te leren. Dat gaat oké."

AZ
Voor de Alkmaarders speelde Karlsson 124 wedstrijden, waarin hij 46 keer scoorde en 33 assists gaf. "Als ik terugkijk op die tijd word ik vrolijk. Ik speelde direct en was meteen een onderdeel van het team. Het leven naast het veld in Amsterdam was goed. Het was een geweldige tijd met AZ. Ook de trainers en iedereen rond de club, allemaal aardige mensen. Als je zo lang bij een club bent realiseer je je denk ik later pas hoe goed het was. Ik kijk er echt met een goed gevoel op terug."

Special
Bekijk hieronder de AZ TV Special Sam & Tijjani: Road to Italy.