Terug naar overzicht

Leeroy Echteld genomineerd voor 'Beste trainer vierde periode'

Laatste Nieuws

30.04.2024

ZAANSTAD- Jong AZ-trainer Leeroy Echteld is genomineerd voor de prijs 'Beste Trainer van de vierde periode'. De oefenmeester behaalde onlangs een puntenrecord met Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie door recente overwinningen op FC Emmen, SC Cambuur en VVV-Venlo. De winnaar van de verkiezing zal het Bronzen Kampioensschild in ontvangst nemen. Stem nu mee!

Het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie nadert zijn einde. Traditioneel staat dan ook de prijsuitreiking voor de befaamde Bronzen Kampioensschilden voor de deur. Vanwege de uitstekende prestaties in de eindfase van het huidige seizoen, is Jong AZ-trainer Leeroy Echteld genomineerd in de categorie 'Beste Trainer van de vierde periode'. Stemmen kan via deze link.

Knappe resultaten
De vierde periode van de Keuken Kampioen Divisie loopt van speelronde 30 tot en met 38. Met nog twee speelrondes te gaan, wist Jong AZ een aantal knappe resultaten te behalen, waaronder een 2-0 zege op SC Cambuur en een 2-1 overwinning op VVV-Venlo ondanks een vroege rode kaart.


Puntenrecord
Echteld nam afgelopen januari de positie van Jong AZ-trainer over van Jan Sierksma, nadat laatstgenoemde doorgeschoven was naar AZ 1 als assistent-trainer. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het succesvolle seizoen van Jong AZ. Na de overwinning op VVV-Venlo kwamen de Alkmaarders op 52 punten, een puntenrecord voor Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie. Vorig seizoen eindigden de beloften namelijk met 51 punten in de competitie, wat destijds het hoogste aantal ooit was op profniveau. Momenteel staat Jong AZ op de achtste plek in het klassement met 53 punten.

Resterend speelschema
Jong AZ speelt dit seizoen nog slechts twee wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Zo nemen de Alkmaarders het aanstaande vrijdag 3 mei om 20:00 uur op tegen MVV Maastricht en zal de ploeg van Echteld op de laatste speeldag afreizen naar Amsterdam voor een confrontatie met Jong Ajax.

Alle genomineerden
Naast Echteld zijn ook De Graafschap-trainer Jan Vreman, FC Dordrecht-coach Michele Santoni en Maurice Verberne van MVV Maastricht genomineerd voor de prijs van beste trainer van de vierde periode in de Keuken Kampioen Divisie.

Stemmen & bekendmaking
Stemmen is mogelijk tot uiterlijk donderdag 2 mei 20:00 uur. Door te stemmen maak je tevens kans op verschillende leuke prijzen. Op vrijdag 3 mei worden de winnaars van de Bronzen Kampioensschilden bekendgemaakt op ESPN tijdens de uitzending van ‘Voetbal op Vrijdag’.

 

Tekst: AZ Media / Max Ledentu
Foto: Orange Pictures