Terug naar overzicht

Legend Kleedkamerstories: Avond vol voetbalhumor

AZ Business

03.04.2024

ALKMAAR- In het AFAS Stadion vond verleden week het AZ Business-evenement Legend Kleedkamerstories plaats. Arthur Numan, Denny Landzaat en Peter Wijker vertelden hun mooiste voetbalverhalen. Het werd een avond vol voetbalhumor.

De drie gasten hebben al behoorlijk wat meegemaakt in hun leven en de leukste verhalen kwamen voor het oog van een kleine honderd toeschouwers dan ook aan bod. 

Shirtje Romário
Zo vertelde Numan over het WK in 1994 in de Verenigde Staten. Daar nam hij het met het Nederlands Elftal in de kwartfinale op tegen Brazilië. Na de wedstrijd kreeg hij het shirtje van Romário, die een groot aandeel in de uiteindelijke WK-winst van de Zuid-Amerikanen had. Vol trots had Numan hem meegenomen en toonde hij deze aan het publiek. 

WK 1998
Op het WK in 1998 was Numan ook actief als speler. Dit WK werd in Frankrijk gehouden. Numan en een aantal ploeggenoten maakten daar een kort uitstapje naar Monaco, waar ze de legendarische Whitney Houston tegen het lijf liepen. Ook liet Numan zijn dansmoves nog even zien aan de aanwezigen. 

Polen
Ook Landzaat en Wijker hadden mooie voetbalanekdotes. Zo kwamen onder andere straftrainingen onder Co Adriaanse nog uitvoerig ter sprake en nog vele andere mooie verhalen. Tussendoor werden er ook serieuze onderwerpen aangesneden en vertelde Landzaat bijvoorbeeld over zijn recente periode als assistent-trainer in Polen. Hij ging in op de verschillen tussen Nederland en Polen en waarom hij het landschap in Polen zo bijzonder vond. Al met al was het een geslaagde avond vol interessante verhalen!

AZ Business
Wil jij het volgende AZ Business-evenement niet missen en ben je benieuwd wat AZ Business voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op. 

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl