Terug naar overzicht

Oranje-jeugd: Remise Onder 16 Futures tegen België

Laatste Nieuws

13.04.2024

ZAANSTAD- Een aantal AZ'ers komt deze week in actie voor nationale jeugdteams. Zo behoort een drietal tot de selectie van de Oranje Onder 15 Futures voor een oefenduel met België en spelen drie anderen met de Onder 16 Futures een toernooi.

ZATERDAG:
België - Oranje Onder 16 Futures* 1-1 (*w.n.s.)
AZ'ers Ties Kemna, Taecke van Dam van Isselt en Nick Homan sloten het 4-Nations Friendly Tournament af met een overwinning op België. De Derby der Lage Landen in Tubeken eindigde in 1-1, maar de Oranje Onder 16 Futures trokken na strafschoppen aan het langste eind. 

DONDERDAG:
Oranje Onder 16 Futures - Zweden 1-1
De Oranje Onder 16 Futures speelden donderdag gelijk tegen Zweden. In Tubeken kwam de ploeg niet verder dan 1-1 tegen de Scandinaviërs. Voor Ties Kemna waren opnieuw speelminuten weggelegd, Nick Homan en Taecke van Dam van Isselt kwamen niet in actie. 

WOENSDAG:
België - Oranje Onder 15 Futures 2-0
De Oranje Onder 15 Futures werkte woensdag een oefenduel met België af. Met AZ'ers Senna van Elst, Merijn van Dijk en Christian Goring in de gelederen deed die ploeg waardevolle ervaringen op, maar verloor het wel met 2-0. Voor het drietal waren het de eerste minuten voor een nationaal jeugdteam. 

DINSDAG:
Oranje Onder 16 Futures - Denemarken 3-0
De Oranje Onder 16 Futures - met daarin AZ'ers Nick Homan, Ties Kemna en Taecke van Dam van Isselt - opende dinsdag het 4-Nations Friendly Tournament met een overwinning. In het Belgische RBFA Stadium in Tubeke werd Denemarken met 3-0 verslagen. Donderdag en zaterdag komt Oranje opnieuw in actie. Eerst spelen zij tegen Zweden, daarna tegen de zuiderburen.