Terug naar overzicht

Van Muijen Betonbouw & AZ: Al twintig jaar samen bouwen

Laatste Nieuws

24.04.2024

ALKMAAR- Wie bekend is met het netwerk van AZ, is bekend met Van Muijen Betonbouw. Het betonbouwbedrijf uit Heerhugowaard is al sinds 2004 trotse partner van de club. Gedurende de samenwerking van maar liefst twintig jaar heeft Van Muijen veel zien veranderen. Als het aan eigenaar en Directeur Misja Bakker ligt is er één ding wat niet verandert en dat is de relatie met AZ. “Prachtige samenwerking met wederzijds respect.”

Van Muijen is een begrip in de regio Alkmaar en inmiddels ook de grootste betonbouwer van Nederland. Sinds 2009 is Bakker de eigenaar van het betonbouwbedrijf, een moment dat zijn leven veranderde. “Ik heb ooit het bedrijf overgenomen”, reageert Bakker. “Toen ik de kans aangeboden kreeg, ben ik ervoor gegaan. Je komt af en toe op van die kruispunten in je leven te staan waarbij je een keuze moet maken. Die beslissing heeft vervolgens veel impact op jouw toekomst. Zo is het voor mij ooit begonnen.”

Doel
Direct vanaf het moment dat Bakker aan het roer stond had hij duidelijke doelen voor ogen. “Het was altijd mijn doel om de grootste betonbouwer van Nederland te zijn. Daarnaast is het heel belangrijk om netjes en uiteraard ook zo veilig mogelijk te bouwen. Verder wilden we altijd al de meest complete betonbouwer zijn en laten zien dat we zelfs de hoogste en lastigste gebouwen kunnen maken. Wij staan bekend als een bedrijf dat een uitdaging niet uit de weg gaat. Dat is ook onze kracht. We doen dan ook alles, het hele proces: van fundering tot de dakvloer, inclusief alle materialen, voorbereiding en uitvoering. Echt het complete plaatje.”

Zakelijk, maar ook leuk
“Van Muijen staat voor vertrouwen, veiligheid, vakmanschap, versterken en verbinden. Dat zijn kernwaarden die AZ ook uitstraalt en dat verbindt ons”, gaat Bakker verder. “Wij zijn al jarenlang zeer tevreden met ons partnership met AZ. In het verleden hebben we ook de tribune op het AFAS Trainingscomplex en de trappen in het AFAS Stadion gebouwd. Dit waren erg leuke opdrachten.” “Het is prettig om dit partnership te hebben en goed voor de exposure. Daarnaast is het ook leuk je eigen naam terug te zien en dat mensen je ook steeds vaker en sneller herkennen. Bovendien heeft de samenwerking ook een sociaal aspect, de gezelligheid die erom heen hangt. Hierbij creëer je een eigen netwerk binnen zo’n club en dat is natuurlijk nuttig en ook gezellig. Wij werken hard, maar vieren ook genoeg. Uit het partnership halen we veel plezier en we voelen ons onderdeel van de AZ-familie. Mijn zoon staat bijvoorbeeld ook regelmatig langs de kant. Hij is namelijk ballenjongen bij AZ. Het is als ouder fantastisch om te zien dat mijn zoon tijdens de wedstrijden tweemaal 45 minuten lang zo gefocust en enthousiast is. Wij delen eigenlijk een beetje de voetbalpassie en liefde voor AZ”, vertelt Bakker met een lach op zijn gezicht.

Blijven ontwikkelen
Van Muijen is net als AZ een organisatie die zich continu ontwikkelt en niet stil blijft staan. De betonbouwers verruilde begin vorig jaar de locatie Obdam voor Heerhugowaard. Het nieuwe kantoorpand van 500m² op De Overtoom 2 in Heerhugowaard werd officieel geopend door Burgemeester Poorter van de gemeente Dijk en Waard. “Vanaf 2 februari 2023 hebben wij ons kantoor officieel in gebruik genomen”, vertelt Operationeel Directeur en mede-eigenaar Sam Korrel. “Wij zijn nu gevestigd naast onze materieeldienst, waardoor de lijnen korter zijn. Daarnaast is dit pand van deze tijd en dus erg modern. De inrichting creëert een fijne werkomgeving en het gebouw is volledig energieneutraal.”
Kantoor
Dat ze bij Van Muijen weten waar ze het over hebben is terug te zien aan het kantoorpand. Zo staat het gebouw op betonnen kolommen, waardoor er een zwevend effect ontstaat en is ook de entree van beton gemaakt. “Bij de bouw van ons kantoor hebben we onze eigen expertise ingezet”, geeft Korrel aan. “Fred de Rijcke, van architectenbureau Breddels uit Heerhugowaard, heeft het plan gemaakt en vervolgens hebben wij gebruikgemaakt van onze eigen capaciteiten om de bouw van dit pand te realiseren. Dat maakt het eigenlijk wel extra mooi als je hier nu rondloopt.”
Uitbreiding
Het gloednieuwe kantoorpand in Heerhugowaard is niet de enige vestiging van Van Muijen. “Eind 2022 zijn we verder uitgebreid en is er een vestiging in Wageningen bijgekomen. Daarvoor zijn we nu de plannen aan het klaarleggen om dit nog verder uit te bouwen. Dat kantoor zal nog groter worden dan het pand in Heerhugowaard. We hebben het dan over een oppervlakte van 650m². Het nieuwe pand in Heerhugowaard en de uitbreiding in Wageningen symboliseert eigenlijk de ontwikkeling van Van Muijen als organisatie. Wij zijn echter nog lang niet klaar met groeien en zullen altijd doorgaan met bouwen vanuit onze passie voor beton."
AZ Business
Ben je benieuwd wat AZ Business voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op!
Tekst: Maxime Ledentu / AZ Media
Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl