Terug naar overzicht

AZ Business: 'Breder netwerk opbouwen'

AZ Business

29.02.2024

ALKMAAR- AZ Business heeft afgelopen jaar de handen ineengeslagen met meer dan 80 nieuwe ondernemers. Gert-Jan Bloem, directeur en partner bij Moose, en Robert Groot, commercieel directeur bij Unframed, zijn deze zomer toegetreden tot de AZ Business-community. AZ sprak met beide Businessleden over hun verwachtingen en hoe ze tot nu toe de samenwerking ervaren. “Het is hier gemoedelijk en laagdrempelig, dat bevalt enorm”.

Ingestapt
Robert Groot was geruime tijd opzoek naar een geschikte business club die zou aansluiten bij de behoeften van zijn bedrijf. Unframed is een Creativef, strategisch en digitaal bureau, gespecialiseerd in positionering, concepten, websites en applicaties. Hoewel hij eerder diverse netwerkevenementen had bezocht, vond hij de juiste aansluiting niet. “Als groeiend bedrijf met uitgebreid klantenportfolio hechten we veel waarde aan het opbouwen van langdurige relaties met onze klanten en partners. AZ Business biedt ons de mogelijkheid om op een plezierige wijze klanten mee te nemen naar wedstrijden. Zij ervaren net als wij een ontspannen en leuke sfeer. Het is prettig dat je in een andere setting met je klanten in gesprek kunt gaan. Daarnaast spreekt het mij ook aan om nieuwe mensen te ontmoeten. Tijdens een borrel na een event of wedstrijd spreek je een ander gemakkelijker aan dan dat je ze tijdens werktijd moet gaan bellen." 

Combineren
Net als Groot, maakte Gert-Jan Bloem van Moose deze zomer zijn intrede in de Business club van AZ. Moose is een Digital Agency, gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van applicaties en digitale platformen. Hoewel hij al geruime tijd als supporter aan de overkant van het stadion zat op de Molenaar-tribune, begon het idee om de overstap naar de zakelijke kant te maken steeds meer te borrelen. "De ontspannen sfeer sprak mij enorm aan, maar vooral het feit dat je plezier kunt combineren met een zakelijk aspect. Ook het vooruitzicht om met andere ondernemers in contact te komen trok me aan. Hierdoor kan je een breder netwerk opbouwen.”

Netwerken
Groot benadrukt dat het voor hem geen streven is om zakelijke kansen te creëren middels AZ Business. Volgens hem draagt het netwerken vooral bij aan het opdoen van kennis en inspiratie van anderen. “Het draait niet zo zeer om het binnenhalen van nieuwe zakelijke mogelijkheden, maar meer om het verrijken van je netwerk en ontdekken waar je elkaar kunt versterken. Dankzij de gemoedelijke sfeer heb ik bijvoorbeeld een nieuwe samenwerking opgezet met FILMMACHT”, merkt hij op. Ook Bloem geeft aan dat het binnenhalen van nieuwe klanten niet de eerste insteek is. Wel is hij dankzij een event in gesprek is gekomen met een andere ondernemer. “Ik heb door het bijwonen van een evenement de kans gekregen om in gesprek te gaan met een andere ondernemer. Hierdoor staat er binnenkort een kennismakingsgesprek gepland, wat een aangename bijkomstigheid is naast mijn deelname aan het evenement”.  


Evenementen
Gedurende het jaar organiseert AZ Business diverse evenementen. Sinds de start van dit seizoen zijn er al zeven verschillende evenementen georganiseerd, waaronder een padeltoernooi, het Captains dinner en een seminar over teambuilding. Zowel Groot als Bloem benadrukken dat deze evenementen een laagdrempelige manier bieden om in contact te komen met andere ondernemers. Bloem is aangenaam verrast door de goed georganiseerde evenementen. “We hadden verwacht dat er één tot twee evenementen per jaar zouden plaats vinden, maar het zijn er veel meer. Een compliment naar de organisatie achter deze evenementen. Tijdens deze gelegenheden kom je contact met nieuwe mensen, waar je normaal gesproken niet zo snel op af zou stappen."

Seminar
Naast het opbouwen van een netwerk halen de businessleden ook veel nieuwe kennis en inspiratie uit andere bedrijven, zoals Groot aangeeft. “Tijdens een eerder bijgewoond seminar werd het onderwerp teambuilding besproken. Het is inspirerend om te horen hoe andere ondernemingen uit verschillende sectoren met vergelijkbare uitdagingen omgaan.”

AZ Business
Laat ook jouw bedrijf groeien met AZ Business. Maak kennis met de grootste community van de regio. Voor ondernemers, door ondernemers. Hierbinnen worden inspiratie, verbinding, groei en creativiteit naar het hoogste niveau getild. AZ Business biedt jou als ondernemer meer dan alleen de beste wedstrijdbeleving. Meer informatie of contactgegevens vind je op www.AZ.nl/Business