Terug naar overzicht

AZ gastheer Bijzondere Eredivisie

Laatste Nieuws

20.02.2024

ZAANSTAD- "Winnen is niet het belangrijkste. Plezier is het belangrijkste." Dat motto klonk zondag veelvuldig op het AFAS Trainingscomplex, waar AZ's G-team gastheer van de Bijzondere Eredivisie was. In de stromende regen werd het een dag vol spelplezier onder de enthousiaste jongeren.

De Alkmaar Zaanstreek Foundation begon dit seizoen het G-team in samenwerking met Sport-Z. De voetballers van tien tot achttien jaar speelden hun eerste wedstrijd op 12 november 2023 in Groningen.  

Bijzondere Eredivisie
Het G-team komt uit in de Bijzondere Eredivisie. Op zondag 18 februari was AZ de gastheer en kwamen NAC Breda, ADO Den Haag, Excelsior Rotterdam, FC Groningen en De Graafschap langs om wedstrijden te spelen. 

Alkmaar Zaanstreek Foundation
Voetbal heeft de kracht om mensen te verbinden, ongeacht wie je bent. De belangrijkste waarden van de Alkmaar Zaanstreek Foundation zijn dan ook participatie, verbinding en inclusie. Door dit team op te zetten wil de Alkmaar Zaanstreek Foundation een wereld creëren waarin iedereen kan deelnemen aan sport. Het team laat zien dat een beperking je niet beperkt om je dromen te bereiken. 

Passie
Aan enthousiasme en passie ontbreekt het niet bij het team. Op het veld zie je dit als supporter in alles terug. De tegenstander feliciteren met een goal of elkaar helpen wanneer iemand valt. Dit kenmerkt de Bijzondere Eredivisie. Elk moment met plezier beleven en positief blijven. Winnen was niet de prioriteit voor deze jongeren. 

Liliane Fonds
Het Liliane Fonds is de trotse shirtsponsor van het team. Deze organisatie staat voor gelijke rechten en kansen voor kinderen met een handicap. Alle kinderen verdienen een eerlijke kans om een zelfstandig leven op te bouwen. Het fonds wil de levenskwaliteit van deze kinderen verbeteren.