AZ Jeugd: Onder 14 in balans met PSV

28.02.2024

ZAANSTAD- Met zeven wedstrijden op het programma was het voor de AZ Jeugdopleiding andermaal een drukke zaterdag. Vijf teams boekten een overwinning en tweemaal bleef het gelijk. Ook woensdag kwam de AZ Jeugd in actie. Een overzicht.

WOENSDAG:
AZ Onder 14 - PSV 1-1 (1-0)
Het AZ Onder 14 van trainer Juryan Zandvliet stond woensdag tegen concurrent PSV lange tijd op voorsprong, maar zag de Eindhovenaren in de slotfase langszij komen. Zo eindigde het duel in een remise: 1-1.

Op het AFAS Trainingscomplex kwamen de Alkmaarders in de dertiende minuut aan de leiding. Op aangeven van Abutalib Hamid Mohammad werkte Mawulom Gota-Toudji de openingstreffer langs de PSV-doelman. De thuisploeg wist lang in het voordeel te blijven, totdat PSV in de 66e minuut toesloeg en op gelijke hoogte kwam. Daarmee was ook direct de eindstand bepaald.

Opstelling AZ: Jaycen Duijcker; Christian Simunovic (47. Jeano Vos), Henk Schuit, Giel Kappelhof, Nick Perez Mutsaers; Merijn van Dijk, Senna van Elst (64. Jim Jansen), Joey Plat; Abutalib Hamid Mohammad, Charly van Oosterhout (59. Jessey Jay van der Mije), Mawulom Gota-Toudji (47. Musabe Iliyas Abdusalam).

Scoreverloop: 13. Gota-Toudji 1-0, 66. PSV 1-1.

ZATERDAG:
Vitesse - AZ Onder 18 1-2 (0-1)
Het AZ Onder 18 van trainer Michael van Zijtveld boekte een 1-2 overwinning op Vitesse. Op Papendal waren Enoch Mastoras en Julian Oerip namens de bezoekers trefzeker. Klik hier voor het volledige wedstrijdverslag

AZ Onder 17 - Ajax 3-3 (0-2)
AZ Onder 17 hield één punt over aan de confrontatie met Ajax. Op het AFAS Trainingscomplex eindigde een verhitte kraker in een 3-3 gelijkspel.

Het duel kende een aftastende openingsfase waarin de kansen schaars waren. Na een kwartier spelen nam AZ echter het voortouw en creëerden de Alkmaarders een serie kansen. Zo kwam de thuisploeg een aantal keer dichtbij een doelpunt via Saviola Saffoe, Elias Hazir en Tycho de Wit. Mede door een aantal saves van Ajax-keeper Aymean el Hani bleef de openingsgoal uit.

Aan de andere kwamen de Amsterdammers tegen de verhouding in op voorsprong. Buitenspeler Lasse Abildgaard kapte naar binnen en schoot raak in de korte hoek. Vlak voor rust wisten de bezoekers de voorsprong te verdubbelen via Elias Mechrouch. Hiermee kwam AZ ondanks het betere spel op 0-2 achterstand.

De tweede helft was nog geen minuut oud toen middenvelder Luca Messori zelfs de 0-3 maakte. Ondanks een flinke achterstand lieten de Alkmaarders zich niet uit het veld slaan. Na iets meer dan een uur spelen kreeg de thuisploeg loon naar werken. Een counter uit het boekje werd goed ingekopt door De Wit: 1-3.

Een minuut later was de vleugelspeler opnieuw trefzeker. Invaller Kiani Inge haalde de achterlijn en speelde de bal terug op De Wit, die vervolgens Ajax-doelman El Hani passeerde met een laag geplaatst schot. In de slotseconden van de wedstrijd maakte AZ de comeback compleet. Met een hard afstandsschot op de rand van het zestienmetergebied schoot Hazir de gelijkmaker tegen de touwen en zo eindigde het duel in een 3-3 gelijkspel.

Opstelling AZ: Finn Molenaar; Sieb Jongens (77. Kenzo Riedewald), Kevin Van Ouytsel, Finn Larooi (86. Mees Adrichem), Saviola Saffoe (90. Marios Mylopoulos); Elias Hazir, Melle Roede, Julian van Rijsdam; Tómas Johannessen (46. Kiani Inge), Thom Steenbergen, Tycho de Wit.

Scoreverloop: 38. Lasse Abildgaard 0-1, 45. Elias Mechrouch 0-2, 46. Luca Messori 0-3, 64. De Wit 1-3, 65. De Wit 2-3, 90+2. Hazir 3-3.

AZ Onder 16 - Sparta Rotterdam 2-2 (0-1)
AZ Onder 16 kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Sparta Rotterdam. Het team van trainer Nick van der Velden knokte zich terug van een 0-2 achterstand. Een overwinning zat er niet in en zodoende eindigde het duel in 2-2.

Na een wat aftastende openingsfase zette Marlon Silva Neves de Rotterdammers in de 32e minuut op voorsprong. AZ dacht kort daarna al met het antwoord te komen toen een schot van Adam Ouaziz richting de kruising ging. De bal ging echter nét naast.

Kort na de pauze maakte Jason Inocencio het zelfs 0-2 voor de Spartanen. AZ moest daardoor aan de bak en maakte al snel de aansluitingstreffer. Chavarello Hellings deed het net bollen en bracht AZ zo terug in de wedstrijd. In de jacht op de gelijkmaker waren Ouaziz en Hellings dicht bij een goal. Eerstgenoemde probeerde het van afstand en zag zijn inzet net over gaan. Hellings had op zijn beurt de bal voor het intikken na een goede voorzet van Gijs Groot, maar hij miste. De aanvalsleider was in de 69e minuut ook gevaarlijk met een hard schot dat naast ging.

In de slotfase kwam AZ alsnog langszij. Invaller Derryl Hupsel schoot van buiten de zestien op doel, plaatste de bal net buiten bereik van de Rotterdamse keeper en redde zo een punt voor AZ: 2-2.

Opstelling AZ: Nick Homan; Latrell Aken, Calvin Carrilho, Quincy Lede, Eliav Adjedj (55. Gijs Groot); Onne de Flart (67. Damian Dickhaut), Adam Ouaziz, Julian Sijbrands; Massimiliano Frassino (55. Derryl Hupsel), Chavarello Hellings (76. Yordi van der Velde), Rayan Zekri.

Scoreverloop: 32. Silva Neves 0-1, 42. Inocencio 0-2, 45. Hellings 1-2, 73. Hupsel 2-2.

ADO Den Haag - AZ Onder 15 1-3 (0-3)
AZ Onder 15 keerde met drie punten in de tas terug van een uitduel met ADO Den Haag. De ploeg van trainer Sander Veraart was op Sportpark De Aftrap met 1-3 te sterk voor zijn tegenstander.

De Alkmaarders openden in de negende minuut de rekening. Na voorbereidend werk van Cas Klop werd Donny van der Lijcke in stelling gebracht. De spits was daarna trefzeker. Twintig minuten later was de aangever zelf verantwoordelijk voor de 0-2.

Op slag van rust nam AZ verder afstand toen Jahmael Ampofo – bij de 0-2 goed voor de assist – de 0-3 noteerde en de wedstrijd in het slot gooide. Met het maken van de 1-3 wist ADO in de slotfase iets dichterbij te komen, maar het werd niet meer spannend.

Opstelling AZ: Quenten Attigah; Nuur Mahamed Ahmed, Janoa Elias, Aebe Morel, Lars Boer; Cas Jongeneelen (71. Joey Plat), Taecke van Dam van Isselt (41. Christian Goring), Cas Klop; Jahmael Ampofo (62. Ties Kemna), Donny van der Lijcke (71. Abutalib Hamid Mohammad), Dante Blankendaal (41. Fedde Hartog).

Scoreverloop: 9. Van der Lijcke 0-1, 29. Klop 0-2, 45. Ampofo 0-3, 69. ADO Den Haag 1-3.

AZ Onder 14 - Sparta Rotterdam 3-0 (1-0)
AZ Onder 14 boekte een knappe zege op Sparta Rotterdam. Na een moeizame eerste helft, overtuigde de ploeg van Juryan Zandvliet in het tweede bedrijf. Het duel eindigde in 3-0.

Vanaf het eerste fluitsignaal ging de wedstrijd gelijk op. De kansen aan Alkmaarse zijde waren echter schaars. Aan de andere kant wisten de Rotterdammers meer gevaarlijk te creëren en moest AZ-keeper Jaycen Duijcker meerdere malen in actie komen.

Na een klein half uur spelen kwam de openingstreffer alsnog van de thuisploeg. Buitenspeler Abutalib Hamid Mohammad kapte naar binnen en haalde vervolgens op de rand van het zestienmetergebied uit met links. Zijn inzet vond de verre hoek en verdween via de paal achter Sparta-doelman Roar Joels: 1-0. Met deze stand op het scorebord zochten beide ploegen de kleedkamers op.

In de tweede helft was AZ vanaf de eerste seconden zeer dominant en creëerde het kans na kans. Zo zag aanvaller Mawulom Gota-Toudji zijn doelpunt worden afgekeurd wegens een overtreding en schoot diezelfde Gota-Toudji nog geen drie minuten later rakelings over het Rotterdamse doel heen.

De Alkmaarders bleven gevaarlijk met kansen voor Hamid Mohammad, Charly van Oosterhout en Senna van Elst. Laatstgenoemde leek zijn ploeg op 2-0 te schieten, maar ook deze goal werd afgekeurd. Ditmaal wegens buitenspel. Aan de andere kant wist keeper Duijcker zich opnieuw te onderscheidden, nadat hij een geweldige redding in huis had op een harde volley van Sparta-speler Gennaro Wijks.

In de slotfase viel de tweede Alkmaarse treffer alsnog. Een ingestudeerde korte corner werd uiteindelijk door Gota-Toudji voor het doel gebracht. Zijn voorzet vond Christian Simunovic die de bal bij de tweede paal binnenkopte. Kort voor het einde was ook spits Van Oosterhout nog trefzeker. Invaller Jessey Jay van der Mije brak door, was onzelfzuchtig en legde de bal af op Van Oosterhout die vervolgens op een leeg doel afrondde. Eindstand: 3-0.

Opstelling AZ: Jaycen Duijcker; Jesse van Ruler (52. Bliss Peters), Henk Schuit (52. Christian Simunovic), Giel Kappelhof, Nick Perez Mutsaers; Merijn van Dijk, Senna van Elst (52. Jim Jansen), Joey Plat; Abutalib Hamid Mohammad, Charly van Oosterhout, Mawulom Gota-Toudji (70. Jessey Jay van der Mije).

Scoreverloop: 27. Hamid Mohammad 1-0, 68. Simunovic 2-0, 70+5. Van Oosterhout 3-0.

AZ Onder 13 - Alphense Boys 9-0 (5-0)

AZ Onder 13 haalde flink uit tegen Alphense Boys. De formatie van trainer Dico Blei was op het AFAS Trainingscomplex met liefst 9-0 te sterk voor de club uit Alphen aan den Rijn.

De Alkmaarders legden in de eerste helft al de basis voor de ruime zege. Na tien minuten opende Musabe Iliyas Abdusalam de score, waarna Dinar Ait Errami en Silvijn van der Does al snel 3-0 ervan maakten. Via Timo van der Schaar en Dylan Nsemi werd de ruststand vervolgens op 5-0 bepaald.

Na de break liep AZ verder uit. Ait Errami was goed voor de 6-0 en later produceerden Hatim Elfargoussi de 7-0. In de slotfase vielen nog twee goals. Nadat Alphense Boys de bal in het eigen doel werkte zette Ait Errami de eindstand op het scorebord: 9-0.

Selectie AZ: Bentley Addai, Dinar Ait Errami, Dylan Nsemi, Erray Akkaya, Haïtem El Ghouch, Hatim Elfargoussi, Ian Shaibu, Imran Loukili, Jason Has, Jay Rosenbaum, Jip de Flart, Luca Boon, Marrouane Iklil, Musabe Iliyas Abdusalam, Musie Mesfun, Nino Dos Santos Henriques, Noah Ahannach, Sam Pijlman, Silvijn van der Does, Timo van der Schaar, Valentijn van Thiel.

Scoreverloop: 10. Iliyas Abdusalam 1-0, 16. Ait Errami 2-0, 25. Van der Does 3-0, 31. Van der Schaar 4-0, 35. Nsemi 5-0, 54. Ait Errami 6-0, 60. Elfargoussi 7-0, 52. Alphense Boys 8-0 (e.d.), 64. Ait Errami 9-0.

FC Volendam - AZ Onder 12 11-18 | Twin Games

AZ onder 12 nam drie punten mee terug uit Volendam. Op Sportpark EVC wist het team van trainers Tim Appel en Ivar de Boer maar liefst achttien keer het net te vinden. Het Twin Games-duel eindigde uiteindelijk in 11-18 voor de ploeg uit Alkmaar.

Selectie AZ: Berke Ilguy, Chevaino Kamperveen, Daniël Jonker, Dayne Spaander, De'Vaughn Hansen, Defaino Burke, Elijah Ikedia, Florian Diddens, Iwaynitchyio Asebeh, Jackson Lautenschutz, Kevin Weczera, Kyandro Noslin, Luke Duin, Milan Jonk, Milan Machielsen, Nuri Kose, Sam van Wijk, Sem Meijer, Sven Boon, Tom de Koning, Twan Wijnker, Willem den Heten.