Terug naar overzicht

AZ speelt gelijk in Almere

Laatste Nieuws

10.02.2024

ALMERE- AZ heeft heeft zaterdagavond niet weten te winnen van Almere City FC. In het Yanmar Stadion eindigde de wedstrijd zoals hij begon: 0-0.

Bij Almere City begon AZ-huurling Peer Koopmeiners in de basis. Dani de Wit ontbrak vanwege een schorsing aan de zijde van AZ. Daardoor had Kristijan Belić een basisplek bij de Alkmaarders.

Afwachtend
Het was een afwachtende openingsfase in Almere, maar na iets meer dan een kwartier gespeeld te hebben kwam AZ tot een grote kans. Vangelis Pavlidis gaf de bal mee op Ruben van Bommel. Laatstgenoemde kwam naar binnen en haalde uit een lastige hoek uit, maar hij zag zijn poging nét naast verdwijnen. Na iets meer dan een halfuur ging een schot van Jayden Addai naast en een vrije trap van Sugawara zeilde over. Met 0-0 zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Enorme kans
De tweede helft begon met een feller AZ, wat direct al snel een enorme kans opleverde. Na een goede bal van Wouter Goes kwam Pavlidis oog in oog met Nordin Bakker te staan. De spits wachtte lang met schieten en uiteindelijk kon de doelman de bal in het zijnet tikken. Nog geen minuut later ging een poging van Addai vanaf randje strafschopgebied maar net naast. 

Storm liggen
Na die openingsfase in de tweede helft ging de AZ-storm weer iets liggen, maar richting het einde kwam er nog een slotoffensief met aardig wat kansen. Lequincio Zeefuik was inmiddels ingevallen en kwam na een mooie combinatie voorin net tekort om eerder bij de bal te komen dan Bakker. Diezelfde Bakker lag in de weg op een poging van snelheidsduivel Ernest Poku. Een allerlaatste poging van Mijnans vloog hoog over. Daarmee bleef het bij 0-0. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN
Almere City FC - AZ 0-0 
Eredivisie

Opstelling Almere City FC: Nordin Bakker; Jochem Ritmeester van de Kamp, Joey Jacobs, Damian van Bruggen, Theo Barbet, Sherel Floranus; Stije Resink, Álvaro Peña (63. Rajiv van La Parra), Peer Koopmeiners; Thomas Robinet, Yoann Cathline. 

Opstelling AZ: Mathew Ryan; Yukinari Sugawara, Wouter Goes, Riechedly Bazoer, David Møller Wolfe; Jordy Clasie, Kristijan Belić (74. Lequincio Zeefuik), Sven Mijnans; Jayden Addai (66. Ernest Poku), Vangelis Pavlidis, Ruben van Bommel (66. Myron van Brederode). 

Gele kaarten: Jacobs, Robinet (Almere City FC), Addai (AZ). 
Scheidsrechter: 
Alex Bos.
VAR: 
Joey Kooij.